Біографія

Нестор Шуфрич народився 29 грудня 1966 року в Ужгороді.
Батько - Іван Юлійович - радянський спортсмен-тенісист, пізніше директор спортивної школи, керівник товариства Динамо у Закарпатті та президент ФК Говерла. Був військовим, а також почесним консулом Словаччини.

Нестор Шуфрич родом з Закарпаття, він пишається своїм походженням і добре знає історію предків. Наприклад, його дід Юлій Шуфрич розробив і запровадив у функціонування цілу банківську систему. Свого часу він очолював великий аграрний банк в Угорщині, був успішним фінансистом, який прославився в Європі. Під час радянсько-угорського протистояння за Юлієм Шуфричем прибув літак, але той відмовився летіти.

Нестор Шуфрич
Нестор Шуфрич

Нестор Шуфрич також прив'язаний до батьківщини: політик купив нерухомість в Ужгороді та на Закарпатті - будинки, квартири та земельні ділянки, оформлені на ім'я дружини. Також у Шуфрича є власна база відпочинку в селищі Кам'яниця.
За часів перебування міністром МНС Нестор Шуфрич активно брав участь в житті Закарпаття. Під час паводку в травні 2010 Нестор Шуфрич використав всі можливості своїх повноважень, щоб допомогти землякам.

Сім'я

Мати - Марія Петрівна, 18 років була співробітницею обласного відділення "Спортлото", пізніше - власницею нафтового родовища в Полтавській області. Спадщина цієї жінки склала понад 70 мільйонів гривень, після її смерті кошти успадкував син Нестор Шуфрич.

Перша дружина - Ірина Ярошовець, історик. У шлюбі народжений син Олександр Несторович Шуфрич (1988). Друга дружина - Наталя Ворона. Від другого шлюбу є син Нестор Несторович Шуфрич (1995).
Третя дружина - Катерина Майкова. З нею у Нестора Шуфрича двоє дітей - Іван та Марія.

Син Нестора Шуфрича
Син Нестора Шуфрича

Син Шуфрича - Нестор-молодший збив пішохода 26 серпня 2017 року. З сином політика нічого не сталося. Наїзд на пішохода було скоєно на автомобілі Бентлі, позиченому в автосалоні для зйомок. Аварія трапилася при перевищенні швидкості на пішохідному переході, був збитий чоловік, який отримав травми. Поліція провела експертизу на наявність алкоголю та наркотиків. Перевірка була знята на відео і зазначених речовин не виявила.

У жовтні 2017 року у Шуфрича народився онук, якого назвали Михайлом. Батьками стали Нестор-молодший і його дружина Аліна Бардаш.

Освіта

Нестор Шуфрич закінчив школу з поглибленим вивченням англійської. Брав активну участь у громадському житті, ще будучи піонером. Був призначений головою ужгородського піонерського штабу, побував на Восьмому московському зльоті піонерів всього колишнього СРСР. Ще в шкільні роки професійно займався спортом - великим тенісом та стрільбою з лука. Після школи навчався в Ужгородському державному університеті. Шуфрич обрав історичний факультет. Замість другого курсу відправився на армійську службу, яку проходив в Угорщині. Після армії Нестор Шуфрич продовжив навчання в університеті. У 1992 році отримав диплом викладача історії

Кар'єра і бізнес

З 1996 року Нестор Шуфрич є членом СДПУ. У 1998 був обраний членом політичної ради. У 2003 Шуфрич вже заступник голови СДПУ. А з квітня 2005 його обрали першим заступником Медведчука.

Нестор Шуфрич обирався депутатом в Раді третього та четвертого скликання. Протягом двох років він перебував в Комітеті Парламенту з питань власності, інвестицій, а також народного господарства та економічної політики. Наступні 6 років Шуфрич займався в Комітеті загальними питаннями бюджету.

Нестор Шуфрич
Нестор Шуфрич

У 2004 році під час Помаранчевої революції Нестор Шуфрич виступав на боці Віктора Януковича. У жовтні цього ж року мало місце одноосібне протистояння Нестора Шуфрича опозиціонерам, які хотіли перешкодити засіданню з питань відкриття виборчих центрів на території Росії. У грудні 2004 року Шуфрич виступає як уповноважений представник Віктора Януковича.

В кінці 2006 року Нестор Шуфрич став міністром з надзвичайних ситуацій. Йому довелося вирішувати такі важливі питання, як чорнобильський проект Укриття, ситуація на складах з боєприпасами в Богданівці, епідемія пташиного грипу.
На позачергових парламентських виборах у 2007 році Нестор Шуфрич отримав почесне п'яте місце в Партії регіонів.

У березні 2010 року, коли прем'єр-міністром був Микола Азаров, Нестор Шуфрич знову отримав портфель міністра МНС. Він перебував на цій посаді всього чотири місяці, після чого був призначений заступником Раїси Богатирьової - Секретаря ради нацбезпеки.

У листопаді 2012 року став депутатом Верховної Ради сьомого скликання.
У січні 2013 року Нестор Шуфрич звинуватив Міністра енергетики Едуарда Ставицького в необгрунтованому відкликанні ліцензії фірми «Нафтогазвидобування» та вимаганні третини підприємства за повернення ліцензії.
«Нафтогазвидобування» - найбільше недержавне підприємство з видобутку газу в країні. Контроль над компанією здійснювався Шуфричем та Рудьковським.

У Шуфрича власний погляд на те, якого президента останнім часом потребує Україна. Під час бесіди з Гордоном Шуфрич заявив: даремно Порошенко відмовив Віталія Кличка балотуватися в президенти. Як заявив Шуфрич в гостях у Гордона - Кличко б не допустив таких трагічних помилок.

Нестор Шуфрич
Нестор Шуфрич

ЗМІ активно обговорювали роман Нестора Шуфрича та Юлії Тимошенко. Але пізніше з'ясувалося, що телефонна розмова двох політиків, яка вказує на їхній зв'язок, була змонтована.

У декларації про доходи Нестор Шуфрич вказав двадцять п'ять мільйонів гривень, старовинні книги, цінні ікони, живопис і дорогий фарфор.

Також Шуфричем задекларовані годинники, холодна та вогнепальна колекційна зброя, геральдика, скульптури з бронзи та камінний годинник.

У якості зарплати був зазначений дохід в розмірі 75 тисяч на рік, а також 80 тисяч гривень, виплачених за виконання депутатських обов'язків. Відсотками від цінних паперів було отримано сім тисяч гривень. Після відчуження нерухомості були надходження в розмірі 343 тисячі гривень і ще чотири з половиною мільйони гривень від продажу цінних паперів та корпоративних прав власності.
Шуфрич отримав від сина Олександра подарунок вартістю 11 мільйонів гривень. Банківські рахунки містять 46 тисяч гривень, сім з половиною тисяч доларів і чотири тисячі євро.

Шуфрич володіє дев'ятьма квартирами, сім з них у Києві та дві в Ужгороді. А також трьома нежитловими приміщеннями, чотирма гаражами і шістьма земельними ділянками. У власності Нестора Івановича три автомобілі: Ленд ровер, Мерседес і Тойота.

Компромат і чутки

У дитинстві він був типовим золотим хлопчиком того часу - піонер, добре вчився, займався спортом і так далі. Але після того, як він почав входити в сімейний бізнес все різко змінилося.

Мабуть, перший дуже гучний скандал, пов'язаний з Шуфричем стався в 1998 році, а сплив лише через 8 років. Тоді, як повідомляють ЗМІ, він побив свою дружину. Але справу швидко зам'яли і не зрадили ніякої розголосу.

Тільки в 2006-му році, коли Шуфрича запросили стати членом журі конкурсу «Міс Європа», який проходив в Києві. Несподівано задоволену посмішку на обличчі Шуфрича зіпсував Геннадій Москаль. Який заявив, що це схоже на членству директора м'ясокомбінату в товаристві захисту прав тварин. І розповів цю історію.

Але Шуфрич все спростував, і про справу забули на три роки. Поки він не посварився з Луценком і вдарив його в обличчя. І ось тоді всі документи справи потрапили на загальний огляд.

Соратник Януковича

Під час помаранчевої революції Шуфрич активно підтримував Януковича. І навіть після поразки не припинив і захищав своїх соратників. Проти нього було відкрито близько 20 кримінальних справ, а й по одному не вдалося притягнути його до відповідальності

У 2010 році Янукович призначив Нестора Шуфрича заступником секретаря Ради НБО. Але Нестор Шуфрич не включався в роботу, чергуючи відпустку з лікарняним ..

Машину купили, а водити - ні

Звичайно, не можна забувати про недавню досить резонансної історії, де син Шуфрича збив людину на Bentley.

Пізно ввечері 26 серпня в центрі Києва сталася резонансна ДТП. На перетині вулиць Рогнединської і Шота Руставелі син народного депутата Нестора Шуфрича збив людину на пішохідному переході.

До речі цікаво, що Шуфрич старший відразу ж повідав, що Bentley йому не належить і він віз повертати його в салон після оренди. Хоча в такий час явно все було вже давно закрито.

Після суду і відшкодування морального збитку в мільйон гривень Шуфрич молодший залишився на волі.

Скандали

Крім цього Нестор Шуфрич любить пускати кулаки в хід.

Найвідоміші бійки Шуфрича:

19.11.2008. Київ. Шуфрич - Рудьковський
У кабінеті екс-міністра транспорту Миколи Рудьковського Шуфрич завдав йому кілька ударів в обличчя (нібито через особисті образи). Рудьковський подав заяву в Печерське РУ МВС, але пізніше забрав його. Невідомо чому.

8.07.2009. Київ. Шуфрич - Льовочкін
У кінотеатрі "Зоряний", після засідання фракції "Регіонів", Шуфрич вдарив кулаком в обличчя заступника голови фракції Сергія Льовочкіна (через те, що Льовочкін не повідомила Шуфричу про візит Януковича до Криму, і той не супроводжував лідера; за це Янукович критикував Шуфрича на засіданні).

31.05.2008. Шуфрич - Гелетей - дуель, яка не відбулася
Глава Управління держохорони Валерій Гелетей висловив в пресі пропозицію провести бійцівський поєдинок з Шуфричем, яке нардеп прийняв. Але дуель не відбулася - Гелетей відмовився битися, сказавши, що його пропозиція була жартом.

А в 2014-му році Шуфрича побили в Одесі в Одеській ОДА. Тоді він нарвався на розлючених активістів. Після цього його хотіли закинути в сміттєвий бак, але охоронці врятували Шуфрича.

Фотографії

Нестор Шуфрич
Нестор Шуфрич

Нестор Шуфрич
Нестор Шуфрич

Нестор Шуфрич
Нестор Шуфрич

Відео

Посилання

Фейсбук – Прес-служба Нестора Шуфрича.Сторінка на сайті ВР - http://itd.rada.gov.ua/mps/info/page/2274