Можливо, вам відомо, хто такий Парцхаладзе Лев Ревазович. Але яким чином уродженець Грузії опинився в Україні? Як він розбагатів? І яким чином зміг відкрити ресторани на самому Хрещатику? Читайте історію його особистого життя. Дізнайтеся всю правду про його злочинні схеми.

Біографія

Народився 26 жовтня 1971 року.

Сьогодні стан засновника однієї з найбільших в Україні компаній-девелоперів «XXI Століття» оцінюється в десятки мільйонів доларів. Крім грошей, у депутата-олігарха багато чинів і регалій.

Перший заступник губернатора Київської області курирував земельні та будівельні питання. Тобто, перебуваючи на цій посаді, керував тим, на чому звик заробляти, займаючи пости голови Ради Директорів Конфедерації Будівельників України (КБУ) і Президента КБУ.

Лев Парцхаладзе
Лев Парцхаладзе

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Останнім часом те, що кияни бачать за вікном, дуже часто наводить жах. Вирубуються дерева, знищуються цілі парки, на берегах річок будуються ресторани. Безумовно, будівельні норми дуже важливі. Але чи несе у нас у країні хтось за це відповідальність, щоб ніхто не зміг зловживати?

Сім'я

Дитинство пройшло в Тбілісі (Грузія). Тут він народився і виріс. Національність його матері - росіянка. Вона народилася в Іркутську. У Грузії прожила двадцять сім років. І весь цей час мріяла про те, щоб жити в слов'янської республіці.

У 1986 році старший брат Льва служив у Прибалтиці. Мати з сином вирішила провідати його. І на машині вирушили з Тбілісі до Вільнюса. Їхали через Ростов, Москву. У планах матері було пригледіти будинок, щоб залишитися жити в Росії. Вибрали в Підмосков'ї.

Та коли поверталися назад, поїхали через Київ. Україна їм дуже сподобалася. Тут все здавалося для них чудовим. Вирішили переїхати саме сюди. В країну з іншою атмосферою, іншими людьми, іншою природою. Тут їм дуже все сподобалося.

Приїхавши до Грузії, продали квартиру. Купили будинок у селищі Клавдієво-Тарасове Бородянського району. Льву на той момент було чотирнадцять. Він дуже сильно не хотів їхати з Тбілісі, але довелося. Влаштувавшись, став згодом відомою особою.

Мільйонер тричі переживав відтінки відчуттів, у яких посвячений наречений, адже був тричі одружений. Його перша дружина - Наталія Собченко, модель. Після розлучення Наталя стала бізнес-леді. Адже ресторан "Тарас", що належав Парцхаладзе, перейшов їй. Щоправда, вона перейменувала його на "О'Панас".

Лев Парцхаладзе і його перша дружина
Лев Парцхаладзе і його перша дружина

Спільна дитина: син Давид (2001 р.н.) Коли хлопчикові було чотири, його влаштували до International school. Давид півтижня жив із рідною матір'ю, півтижня - з батьком. Такою в них із першою дружиною була домовленість.

Друга його дружина Леся Сергіївна Матвєєва (8.01.1982 р.н.), психолог-експерт, також брала участь у конкурсах краси. Дівчина увійшла до десятки топ-конкурсу купальників "Міс Світу". Нашу країну представляла в Китаї на конкурсі "Міс Світу-2004". Любить багато читати, вважає освіту найкращим видом діяльності.

Вона - телеведуча каналу «1+1». У житті на перший план, крім сімейних стосунків та турботу про дітей, ставить заняття чимось незвичайним і цікавим. Приділяє увагу здоров'ю, вважає, що завжди необхідно підтримувати себе у формі.

Шлюб із Левом Ревазовичем у Лесі Матвєєвої тривав десять років. Діти від другого шлюбу: син Єгор (2007 р.н.) і донька Ангеліна (2010 р.н.) Розлучення відбулося в кінці 2016 року. У другої дружини також інші стосунки. Зараз вона разом із Валерієм Созановським. Леся щаслива в нових відносинах із ресторатором.

І, нарешті, третя дружина олігарха Анастасія. Про неї мало що відомо. Бізнесмен ретельно приховує все, що пов'язано з його останнім шлюбом. Відомо тільки, що пара розписалася в експрес-документ-сервісі, який олігарх і створив.

Те єдине фото, яке він виклав у соцмережі, свідчить лише про те, що його дружина набагато молодша за нареченого. Чи триватиме їх щастя довго, стане відомо згодом.

Освіта

З 1986 р. протягом трьох років навчався в київському СПТУ на столяра. Приїхавши до столиці, йому довелося почати нове життя зі студентської лави, тому що до дев'ятого класу напередодні 1 вересня вже не прийняли.

Лев Парцхаладзе
Лев Парцхаладзе

З 1989 по 1991 рр. служив у військах ППО в Підмосков'ї.

Після армії під час вступу до Київського інституту народного господарства зазнав фіаско. Тоді майбутньому олігархові просто не вистачило знань.

Згодом вступив до першого приватного столичного вузу - Європейського університету (в минулому - Українсько-фінський інститут). Закінчив у 2003 році.

Кар'єра та бізнес

Як любить розповідати сам Парцхаладзе, бізнес почав зі 130 доларами в кишені, які для нього назбирали батьки. Взяв кредит у банку і вклав усе в поставки вантажівок ГАЗ. Через 1,5 року в нього з'явилося три автосалони.

Потім почав заробляти за допомогою будівництва й відкриття ресторанного бізнесу. Відомо, якби не мер Києва Омельченко, він навряд чи б отримав ресторан «Динамо люкс». Коли колишнього власника закладу Бориса Савлохова посадили, його власником миттєво став молодий Льова.

Крім цього, йому стали належати й інші п'ять ресторанів, що розташовувалися у вдалих місцях. Згодом також з'явилася мережа ресторанів швидкого харчування «Швидко». Його компанія «XXI Століття», виведена на Лондонську біржу, оцінювалася в півмільярда доларів.

Лев Парцхаладзе
Лев Парцхаладзе

2006 рік - створив партію «Європейська столиця». Її обличчям стала актриса Ольга Сумська, з якої олігарх знайомий понад десяти років. Знайомство відбулося при відкритті першого ресторану «Корона». Тоді він запросив зірку разом із її першим чоловіком Євгеном Паперним.

Згодом його фракція влилася в партію Кличка «Удар». Але в 2010 році відбувся конфлікт, з огляду на який стався розрив стосунків. «Ми більше нічого не зможемо дати один одному» - сказав тоді депутат-мільйонер. Але незабаром вони знову опинилися разом. Не інакше, як знайшлося, що давати одному...

У 2012 р. напередодні виборів власник ресторанів, що став політиком, займався підкупом виборців. Є навіть відео, яке підтверджує факт того, що виборцям вручалися пакети від Льва Ревазовича. А також безкоштовні квитки на відвідування Київського драматичного театру «Браво». І... тести на визначення цукрового діабету.

Щоправда, сам він це оборудкою не вважає, а звичайною доброю справою. І каже, що на його рахунку багато хороших справ. Тільки чому займався цим саме перед виборами всупереч закону? Віповіді у ньго немає…

Під час правління Партії регіонів подружився з регіоналами. Після революції гідності став дружний із Петром Порошенко. Курирує земельну, будівельну діяльність, багатіє, процвітає.

2014-2017 рр. - голова Київської облорганізації партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність».

З лютого 2015 по листопад 2016 р. обіймав посаду першого заступника голови Київської ОДА.

З 2016 призначений заступником міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства.

Компромат і чутки

В останні роки Льву Ревазовичу дістаються почесні місця в списках найбагатших українців. Ще десть років тому статки бізнесмена було оцінено журналом "Фокус" в 510 млн. доларів.

Лев Парцхаладзе
Лев Парцхаладзе

У 2016 році політик декларує три машиномісця. Власної квартири у нього немає, живе в орендованій. У власності другої дружини Лесі - 75% столичної квартири площею 381,4 м². Решта 25% належать синові Лева від першого шлюбу Давиду.

У власності другої дружини - київська квартира на 120 квадратів, автостоянка і п'ять земельних ділянок в Лисниках: 2442 м², 2758, 7265, 240 і 2558 м².

Мати Льва Ревазовича Людмила Георгіївна володіє п'ятьма земельними наділами, які знаходяться в населеному пункті Красне Перше Обухівського району Київської області. Їх загальна площа - 792.1 квадратних метри.

У декларацію вносить кілька видів зброї, багато ювелірних виробів, антикваріат. Два авта: Land Rover 5000, 2010 р.в. у власності Льва. Mercedes Benz ML 250 CDI, 2012 р.в. належить тепер вже екс-дружині Лесі.

Третім особам, згідно з декларацією, загалом позичив 390 тис. доларів. Готівкою зберігав 265 тис. доларів і 3 тис. євро. На банківському рахунку - 25 тис. 577 грн. і 2 тис. 638 доларів.

У 2017 році задекларував на своєму банківському рахунку 2 млн. 772 тис. грн., 421 долар, 183 тис. 777 грн. Готівкою: 400 тис. грн., 85 тис. доларів. Загальна сума позичених коштів: 373 тис. 630 доларів.

Не так давно ЗМІ в особі Парцхаладзе заговорили про нові будівельні норми. Київ заполоняють нові об'єкти. Люди висловлюють невдоволення. А нововведення нібито повинні змінити ситуацію на краще. І зробити об'єкти комфортними й безпечними.

Однак будівельні компанії незадоволені. Вони подають позови. Забудовники хочуть скасувати нові державні будівельні норми, які повинні були вступити в силу з приходом осені. На їхню думку, вони були прийняті з порушеннями, не відповідають законодавству і завдадуть забудовникам збитки.

Але що ж їм так не сподобалося? Невідповідність законодавству чи втрата прибутку? Забудовників не влаштовують нові державні будівельні норми. А їх творці говорять: автори позовів запізнилися зі зверненнями до суду. Які ж інновація неугодні будівельним компаніям?

Висотність, наявність відповідної прибудинкової території, облік зеленої, жовтої, блакитної, червоної ліній та багато інших моментів: обов'язкові підземні паркінги в центральних частинах міста, паркомісця.

Введено і ряд нововведень по дорогах - повинна бути пішохідна зона і велосипедна. Жовта лінія - враховується при будівництві об'єктів у доріг. У зонах руйнування нічого не повинно будуватися. Блакитна лінія буде обмежувати висоту об'єкта. Зелена визначатиме ландшафт території тощо.

Згідно з європейською ідеологією, повинні бути паркувальні місця для машин уздовж дороги. Обов'язкове будівництво дитячих садків і шкіл в житлових забудовах. Обмеження щільності будівництва. Нові правила були опубліковані навесні - 29 травня.

Лев Парцхаладзе
Лев Парцхаладзе

Над новими нормами в уряді працювали близько трьох років. У міністерстві наполягають: забудовники зобов'язані їх виконувати. Розробники запозичили їх у багатьох передових міст світу. Це, зокрема, підходи, які обмежують розмір прибудинкової території, а також висоту забудови і щільність, керуючись, у першу чергу, комфортом та безпекою людей.

Коли Мінрегіон подав клопотання про скасування прийнятих норм із метою зупинення дії наказу, Парцхаладзе написав у соцмережі Фейсбук, що він обурений тим, що відбувається. Адже, за його словами, ці реформи спрямовані на поліпшення якості життя людей. Він назвав дії, спрямовані проти ДБН, антикомпанією.

Але поки він сам говорить про те, що необхідно боротися з корупцією, його ім'я неодноразово потрапляло до списку земельних скандалів. Наприклад, один із найгучніших мав місце в 2010 році. Тоді він почав будівництво п'ятизіркового готелю під Євро 2012. Компанія-забудовник вирубала дерева. Жителі столиці висловлювали своє невдоволення з цього приводу.

Одна з останніх його земельних афер була провернути в тандемі з головою Києво-Святошинської райради Олександром Тіговим. Вони отримали землю під будівництво висоток через тіньові схеми. Всю операцію прокрутили в традиціях українського олігархату, забудувавши сільськогосподарські угіддя і сховавши доходи в офшорах.

Йдеться про земельні наділи, розташовані в полях в 7 км від Окружної столичної дороги. 20 га сільських земель перетворилися на великий житловий комплекс. Уже відомо, як для спільного бізнесу Парцхаладзе і Тіговий вдалося отримати землю.

Дана територія знаходиться в межах двох селищних рад, тобто нею повинна була розпоряджатися Києво-Святошинська райрада. Тіговий, як голова, не бажав підписувати документи на виділення землі під забудову, проведену його заступником Парцхаладзе. Ось і зробили це за нього під його чуйним керівництвом селищні голови.

І тим часом, поки олігарх-забудовник сурмить, що бореться з корупцією в будівництві, сам по вуха загруз у ній. Наприклад, цей комплекс побудований на землі сільськогосподарського призначення. А скільки ще інших кричущих фактів... Але чи буде розслідувати цей факт Антикорупційний комітет?

Скандали

Мабуть, один з найбільших скандалів трапився в 2010-му році, коли компанія Парцхаладзе почала будівництво під Євро 2012 п'ятизірковий готель між вулицями Лютеранська і Круглоуніверситетська. Забудовник почав вирубувати дерева, які утримували схил, що викликало обурення мешканців навколишніх будинків.

Ряд протестів зумів зупинити будівництво.

А ще в 2006 році Микола Томенко заявив про злочинні схеми Парцхаладзе, який нібито продає київську землю через лондонські аукціони. Парцхаладзе обіцяв у відповідь подати в суд на Томенко, але так нічим цю справу і не закінчилося.

Фото

Лев Парцхаладзе
Лев Парцхаладзе

Лев Парцхаладзе з дружиною
Лев Парцхаладзе з дружиною

Лев Парцхаладзе та Ольга Сумська
Лев Парцхаладзе та Ольга Сумська

Відео

Політик-бізнесмен легко й просто розповідає про те, як стати мільйонером, дає поради, що складаються з трьох пунктів. Подивіться відео і дізнайтеся, на які він відповідав питання в рамках проекту «55 за 5».

З'ясуйте, за що хотів би попросити вибачення у своїх дітей? Чого, на його думку, українцям не вистачає для повного щастя? На які запитання мільйонер відповів? А в яких відповідях сумнівався? Дивіться відео прямо зараз!

Посилання

Фейсбук.

Твіттер.