Незважаючи на те, що в парламенті намагалися скасувати вчорашнє голосування за зміни до законодавства, спікер ВР Андрій Парубій підписав прийнятий вчора закон про збільшення складу Центральної виборчої комісії.

Зміни в закон України передбачають збільшення місць в ЦВК з 15 до 17 членів, що дозволить дати місця в комісії всім політичним силам.

Даний документ глава парламенту підписав перед закриттям сьогоднішнього пленарного засідання. Він заявив, що передає закон на підпис президенту України і висловив упевненість, що оновити склад комісії депутати таки зможуть завтра, 20 вересня.

Підписання цього закону далося важко. Спікер його підписав після того, як депутати не підтримали три постанови про скасування відповідного рішення парламенту від 18 вересня.

Популярні новини зараз
Біжіть до свого лічильника на початку квітня: українцям уточнили важливий нюанс щодо зняття показників Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

Так, за постанову про скасування закону, яка була внесена депутатами з "Опозиційного блоку" Ігорем Шурма і Михайлом Папієвим, проголосував лише 21 депутат (при необхідних мінімум 226 - ред.).

За проект постанови, яким пропонувалося скасувати вчорашнє рішення, і автором якого є народний депутат України Олена Шкрум з фракції "Батьківщина", проголосували лише 42 нардепи.
Ще за один проект постанови депутатів з Опоблоку Олександра Долженкова і Миколи Скорика проголосували 26 нардепів.

Парубій зазначив на засіданні парламенту, що даний закон необхідний, щоб розблокувати процес оновлення Центральної виборчої комісії.

Він закликав депутатів з фракції "Батьківщина" не підтримувати позицію депутатів "Опозиційного блоку", представники якого під час Майдану і під час роботи минулого парламенту виступали проти демократичних сил.

"Вони вбивали наших хлопців на Майдані - то не будьте з ними солідарні", - зазначив голова ВРУ і додав, що "їх інтерес зрозумілий - це вказівка Путіна, вказівку Кремля - залишити старі інститути".

Після цього Парубій підписав закон.

Дивіться епопеї навколо ЦВК:

Нагадаємо, 18 вересня Верховна Рада прийняла закон про збільшення кількості членів Центральної виборчої комісії з 15 до 17 осіб. Він голосувався відразу в першому читанні і в цілому.

Як повідомляв портал "Знай.ua", спікер ВР Андрій Парубій заявив, що пПрезидентські вибори в Україні переносити не будуть - вони відбудуться за законом, в березні 2019р.

Також "Знай.ua" писав, що експерт розкрив план "зради" Юлії Тимошенко