Заява Вікторії Сюмар про те, що вона «запрошує» Нацполіцію з черговим звітом про розслідування, свідчить про намір голови комітету зі свободи слова продовжувати чинити тиск на правоохоронні органи, вважають прес-службі «Українського вибору – Права народу»

В організації також повідомили про відкриття кримінального провадження щодо В. Сюмар.

В «Українському виборі» прокоментували повідомлення Сюмар в Facebook, в якому чиновниця пообіцяла на наступне судове засідання запросити «Нацполіцію з черговим звітом про розслідування щодо Медведчука і його охоронцям» і зробити все, «щоб цю справу не спустили на гальмах».

За інформацією прес-служби, на підставі ухвали слідчого судді Печерського районного суду м. Києва Генпрокуратура внесла до ЄРДР та зареєструвала кримінальне провадження з попередньою кваліфікацією дій Сюмар у частині першій статті 364 КК України («Зловживання владою або службовим становищем»).

«А також на підставі ухвали слідчого судді Солом’янського районного суду м. Києва відомості внесено до ЄРДР за № 12018100090000714 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною другою статті 343 КК України — за злочинне втручання в діяльність правоохоронних органів і в хід досудового розслідування по конкретній справі», — додали в «Українському виборі».

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Що стосується розслідування щодо охоронної структури, то воно, уточнили в «Українському виборі», було спровоковано діями журналістів «Радіо Свобода», щодо яких ведеться кримінальне розслідування за частиною другою статті 182 КК України.

«Заява ж Вікторії Сюмар, що вона «запрошує» Нацполіцію з черговим звітом про розслідування, свідчить про те, що голова комітету ВР має намір продовжувати свою злочинну діяльність — чинити тиск на правоохоронні органи. Такі дії мають всі ознаки кримінального злочину, передбаченого частиною другою статті 343 КК України («Втручання в діяльність працівника правоохоронного органу»)», — підкреслили в прес-службі.

Крім того, ці дії набувають очевидний конфлікт з рішенням Окружного адміністративного суду м. Києва від 27.09.2018, яким втручання Сюмар в діяльність органів прокуратури, досудового слідства Національної поліції України, що здійснюють досудове розслідування, визнано протиправним, повідомили в «Українському виборі».

«Існує рішення Конституційного суду № 4-рп/2002 від 20 березня 2002 року, яке свідчить: «Народний депутат України не має права звертатися до органів і посадових осіб, які здійснюють функції дізнання і досудового слідства, з вимогами і пропозиціями з питань, які стосуються проведення дізнання та досудового слідства у конкретних кримінальних справах» А з урахуванням того, що Вікторія Сюмар не до кінця розуміє, щодо кого є кримінальна справа, а у відношенні кого розслідування не ведеться, зустрічі з представниками правоохоронних органів та їх інструктування не тільки незаконні, але і свідчать про абсолютну некомпетентність голови комітету ВР», — підсумували в прес-службі «Українського вибору»