Фракція «Батьківщина» підготувала цілий комплекс пропозицій до проекту Державного бюджету на наступний рік, ухвалення якого дозволить не підвищувати тарифи, а також виплачувати людям гідні зарплати і пенсії.

Про це Юлія Тимошенко заявила під час виступу із трибуни Верховної Ради.

«Якщо уряд та президент приймуть наші пропозиції до бюджету на 2019 рік, ми зможемо зупинити падіння економіки України, ту жахливу бідність, яка нині є», – сказала лідер фракції.

За словами Юлії Тимошенко, Україна, за міжнародними рейтингами, нині знаходиться в десятці найбідніших країн світу, і пропонований урядом фінансовий план закріплює це становище.

Кошторис на 2019 рік Голова партії назвала бюджетом повної стагнації, бідності та бюджетом подальшої руйнації України. Він, серед іншого, передбачає централізацію ресурсів замість децентралізації.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

«Наша команда надала пропозиції, які ставлять на місце політику із заробітною платою та пенсією людей, ставлять на місце тарифну політику, закривають всі офшорні сфери, які впливають на бюджет», – зазначила політик.

Нагадаємо, напередодні Юлія Тимошенко заявляла, що в разі відмови влади внести до кошторису на 2019 рік пропоновані «Батьківщиною» правки одразу після президентських виборів його буде переглянуто.

НАЖИВО. Виступ у Верховній Раді. У президента та його оточення вже чемоданний настрій. І саме тому вони хочуть піти, прихопивши все, що вони вважають непотрібним українському народу. Іде достатньо динамічна підготовка до тіньової приватизації майже половини нашої газотранспортної системи. Наагадаю, що її вартість, якщо рахувати побудову ГТС з нуля - приблизно 300 млрд доларів. Продати за 7 млрд майже половину - це означає провести корупційну оборудку на очах у всього суспільства. Саме тому ми пропонуємо негайно проголосувати наш законопроект 8107, який забороняє будь-які маніпуляції з ГТС. Якщо це відбудеться - я попереджаю всіх, хто вкладе гроші або буде брати участь в цій масштабній корупції, що новий президент поверне державі газотранспортну систему, так само як було з Криворіжсталлю. Я хочу також попередити Петра Олексійовича Порошенка. Ми дуже точно знаємо, що афільовані з ним офшори задіяні в цій оборудці. І він стоїть за цими махінаціями. Я прошу його зупинитися і більше не використовувати свої корупційні плани проти України. Те ж саме стосується проекту бюджету України на 2019 рік. Це бюджет повної стагнації, бюджет бідності, бюджет подальшої руйнації України. І це бюджет централізації ресурсів замість децентралізації. Наша команда дала пропозиції, які ставлять на місце політику з заробітною платою і пенсією людей, ставлять на місце тарифну політику, закривають всі офшорні схеми, які впливають на бюджет. І ми вважаємо, що якщо уряд і президент приймуть наші пропозиції до бюджету на 2019 рік, ми зможемо зупинити падіння економіки України і зупинити жахливу бідність. Треба все це міняти, і чим швидше, тим краще. Слава Україні!

Geplaatst door Юлія Тимошенко op Dinsdag 2 oktober 2018