Політична партія «РОЗУМНА СИЛА» вкрай обурена образливими висловлюваннями заступника міністра з питань окупованих територій Георгія Туки, озвученими 21 вересня в ефірі телеканалу «Прямий», пише КП.

Якщо чиновник не принесе публічні вибачення партія буде відстоювати честь і гідність ображених громадян в суді.

«Якщо державний діяч такого рівня не здатний користуватися можливостями законодавства щодо фінансування політичних партій, відкритими реєстрами – щоб встановити джерела фінансування нашої організації, то це швидше питання до компетентності тих людей, які сьогодні формують державну вертикаль. Суть в іншому: членами нашої партії є тисячі громадян України, і вони ображені зневажливим ставленням, образами і звинуваченнями з боку державного чиновника. Наш обов'язок – закликати Туку до відповіді», – заявив лідер партії «РОЗУМНА СИЛА» Олександр Соловйов.

В ефірі загальнонаціонального каналу «Прямий» Тука заявив: «Я хочу знати, на які кошти зараз існують «борцуни» за мир пані Королевської. Я хочу знати, на які кошти існує так звана «РОЗУМНА СИЛА», яка створена з колишніх «ментів» і СБУшників, яких вигнали зі структур, і вони їздять на Луганщину, розповідаючи, що «злочинна київська хунта не дає нам примиритися». Я хочу все це знати. Я маю право це знати», – підкреслив Тука.

Таким чином державний службовець і топ-менеджер в нашій країні образив і прямо та безпідставно звинуватив як саму партію «РОЗУМНА СИЛА», так і українських громадян, які є її членами, соратниками та однодумцями.

Популярні новини зараз
Карткою – 10 грн, готівкою – 15: в Україні знову підвищують ціни на проїзд Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

Георгій Тука відомий тим, що, будучи посадовою особою (заступником міністра) відстоював необхідність змінити існуючий політичний лад в Україні на диктатуру. Таку думку він висловив 5 червня в ефірі телеканалу NewsOne.

«Ситуація більш ніж своєрідна і делікатна в правовому відношенні, але, втім – на превеликий жаль – цілком типова для нинішньої України. Тобто особа, що ратує за диктатуру Порошенка, виступає на телеканалі, який пов'язують з Порошенком, і стверджує неприпустимі, образливі речі про опозиційну політичну силу. Про партію, яку переслідують провладні радикали, яку піддають постійним обшукам, нападам, забрудненням. Однак іншого законного варіанту, окрім розгляду в суді, закон не передбачає. Ми, на відміну від нинішньої влади, не дозволимо собі діяти поза правовим полем», –прокоментував образливі заяви чиновника представник партії «РОЗУМНА СИЛА» адвокат Андрій Гожий.

Політична партія «РОЗУМНА СИЛА» як партія юристів, що відстоює верховенство Закону в Україні, буде боротися з агресивними і брудними провокаціями виключно в правовому полі. Наша партія здатна відстояти свою честь і добру репутацію. Ми готові дати старт судовому розгляду щодо Георгія Туки і телеканалу «Прямий» за відвертий наклеп, у разі, якщо сам чиновник не принесе публічних вибачень українцям, які є членами і прихильниками нашої партії, а відверто провладний телеканал не надасть можливості адекватної відповіді на необґрунтовані звинувачення.