Політолог Андрій Золотарьов вважає, що напади на активістів є частиною плану зі звільнення Геннадія Труханова з поста градоначальника Одеси. Про це експерт пише на своїй сторінці в "Фейсбук", повідомляють "Українські Новини".

Головний меседж експерта полягає в тому, що тільки шляхом нагнітання істерії в інформаційному середовищі, політичні опоненти можуть змістити неугодного, але вельми популярного серед одеситів мера.

Підтримка Геннадія Труханова становить близько 60%, нагадав політолог, тому у його супротивників немає шансів перемогти на виборах міського голови в 2019 році навіть за допомогою махінацій. Залишається силовий і кривавий варіант, в якому активістам відводиться роль "жертовного ягня" в ім'я революції.

Таким чином створюється сприятливий грунт для відсторонення мера "в ручному режимі". Звідси і головний посил, який заполонив всі ЗМІ, мовляв, "ми втрачаємо Одесу" і її треба терміново рятувати.

Такий висновок Андрій Золотарьов зробив з масованої інформаційної атаки на мера Одеси, що має всі ознаки добре організованої і продуманої акції.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

- Повалити Труханова на виборах нереально, рейтинг підтримки одеського градоначальника за 60% виключає такий варіант. Тому залишається тільки шити "государеву справа" і намагатися зробити це руками правоохоронних органів. Однак спочатку необхідно створити необхідну базу суспільної підтримки, - пише А. Золотарьов.

На підтвердження висунутої версії політолог навів приклади маніпуляцій громадською думкою.

Зокрема, передбачуваних учасників нападу на активіста Олега Михайлика грузинської національності відразу ж і без будь-яких доказів зв'язали з мером Одеси. При цьому абсолютно ніхто не згадує, що грузинський криміналітет масово нахлинув в Одеську область після 2014 року, коли облдержадміністрацію очолив Михайло Саакашвілі.

- Визнати цей факт викривачам Труханова заважає властива їм "готтентотська мораль". Суть якої, якщо "патріот" з'їв "ватника", то в цьому нічого поганого немає, а ось якщо "ватник" вдув "патріоту" то це злочин вищої міри. Наприклад, в мережі маса негативних матеріалів про муніципальну охорону в Одесі і майже нічого про таку ж структуру, яка створена і працює в Дніпрі, - пояснив Андрій Золотарьов.