В біографії Сергія Наева сплив один дуже компрометуєючий факт. Про це повыдомляє Politeka.

На посаду командувача Об'єднаними силами на Донбасі претендували дві людини. Визначити гідного повинен був Генштаб, передає ДС.

Кандидатами, представленими на затвердження президентові, називали генерал-лейтенантів, командувача сил АТО в Донецькій і Луганській областях, бойового офіцера Михайла Забродського і заступника начальника Генштабу ЗСУ, генерал-лейтенанта Сергія Наєва.

Цікаво що Наєв зовсім недавно був призначений на займану посаду. 7 березня начальник Генштабу, головнокомандувач ЗСУ Віктор Муженко представив керівникам структурних підрозділів Генштабу. До цього Наєв проходив службу на посаді начальника штабу — першого заступника командувача Сухопутних військ Збройних Сил України.

І вже 16 березня Порошенко оголосив Наєва командуючим Об'єднаними силами.

Популярні новини зараз
Орендарі можуть привласнити житло? Що треба знати Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Сергій Наєв народився у Львові, довго там жив. Одружений, має сина і дочку.

З 2015 по 2017 роки був командиром оперативного командування «Схід», в структурі якого були такі героїчні бригади, такі як 92-а, 93-а і 17-а танкова, як раз в період запеклих боїв в Донбасі.

Варто відзначити, що в 2016-му році волонтер Роман Доник на своїй сторінці в Фейсбук відгукувався про Наєва не кращим чином.

«Ввів у ОТГ «Донецьк» перехідний вимпел і Кубок в змаганнях між бригадами. І схуд на 14 кг, сидячи на калоражі (спеціальна дієта) і тягаючи за собою особистого кухаря… єдиною втіхою може стати те, що його заберуть на підвищення в якийсь відділ збитих льотчиків в сухопутку, а в ОК «Схід» когось нормального призначать. У сухопутці його улюблений начальник Борискін, якому Наєв дачу будує руками військовослужбовців. В такі хвилини я не розумію, що і навіщо я тут роблю», — повідомив Доник.

Але набагато цікавіше дивний збіг: у декларації Сергій Іванович Наєв вказав два цінних подарунка в 2016 і 2017 роках від Максима Івановича Наєва. Це гроші у розмірі 135 тисяч і 139 тисяч грн. В останній декларації Сергій Наєв вказав річну зарплату 196 926 грн., Автомобіль Toyota Rav 4 2015 року, кімнату в Дніпрі (знаходився штаб ОК «Схід»), дохід від відчуження рухомого майна на 498 060 грн., недобудований будинок в селі Кошари Лиманського району Одеської області, витрати 136 550 грн. на будівництво.

У 2018 році в декларації з'явився ще один подарунок від того ж Наєва Максима Івановича на суму 139 тисяч 743 грн.

У мережі відзначили дивна схожість: Максим Іванович Наєв з'являвся на ефірі телерадіокомпанії «Крим». І там відзначили його посаду: «Керівник групи організації та обліку процесу інвестування ОПФРФ по Республіці Крим». Фактично, такий собі Максим Наєв працює в Криму на окупаційну адміністрацію. Добре, якщо повний тезка. А якщо родич, то справа пахне скандалом.

У мережі Фейсбук вже звернули на це увагу.

Чи може кримчанин Максим Наєв бути родичем Сергія Наева?

Користувачі соцмереж вже відзначили їх велику зовнішню схожість.

На сторінці в «Фейсбуці» Максима Наєва вказано місце народження — Потсдам. Але довгий час він проживав у Львові, де і навчався в школі. У Львові також проживав і Сергій Найев (1970), який на 5 років старше Максима Наєва.