Військова прокуратура Одеського гарнізону Південного регіону спростувала звинувачення Міністерства оборони у бік Анатолія Гриценка щодо завдання державі збитків на суму понад 100 млн. гривень.

Про це повідомили у військовій прокуратурі Одеського гарнізону Південного регіону, пише Обозрєватель.

«За наслідками вивчення військовою прокуратурою внутрішнього фінансового аудиту та аудиту відповідності фінансово-господарської діяльності державного підприємства Міністерства оборони України «Інвестжитло» порушень законодавства у тому числі кримінально-карних діянь не встановлено», - йдеться у відповіді прокуратури.

Такого висновку дійшли щодо аудиторського звіту Міноборони про діяльність ДП «Інвестжитло» за 2013 — 2015 роки. Міноборони звинуватило Анатолія Гриценка у тому, що його накази могли призвести до завдання державі збитків на суму понад 100 млн. гривень.

Втім, за словами голови експертної організації StateWatch Гліба Канєвського, в аудиторському документі втілена нетипова практика вказувати на конкретне прізвище. Ім’я Анатолія Гриценка фігурує декілька разів поряд із багатомільйонними збитками, але не вказані директори підприємства, які й продали військове майно. Канєвський вважає, що це може свідчити про те, що хтось залишив вказівки для правоохоронних органів, щоб кримінальне провадження відкривали саме проти Гриценка.

Популярні новини зараз
З 1 жовтня українські АЗС різко змінять ціни на пальне Небезпечна хвороба повертається: через травму пальця хлопчик потрапив до інтенсивної терапії До 500 грн зарахується на картку: ПриватБанк порадував клієнтів ТЦК похвалилися, на скільки мільйонів вдалося "подоїти" ухилянтів
Показати ще

Нагадаємо, раніше ГПУ надала офіційну відповідь, в якій зазначено, що жодної підозри у скоєнні Анатолієм Гриценком кримінального злочину не було і немає.