08 листопада в місті Берн, Швейцарія, відбулася конференція, організована міжнародною правозахисною структурою "Мережа Солідарності" на тему тиску української влади на опозиційних журналістів і політичні партії. Під час заходу європейські правозахисники висловили крайню стурбованість ситуацією в Україні.

Так, секретар організації «Мережа Солідарності» Матіас Рислер висловив обурення ситуацією в Україні щодо дій української влади до партії Розумна Сила

На конференцію з доповіддю були запрошені: заступник голови політичної партії "РОЗУМНА СИЛА" Олександр Савченко, лідер громадської думки Дмитро Василець, адвокат Андрій Гожий.

«РОЗУМНА СИЛА» піднімає болючі питання для нашої влади, які стосуються економіки, освіти, реформи силових структур, медицини та світу. Всі вони настільки болючі для влади, що вони не знаходять інших методів, як відкривати надумані кримінальні справи і нацьковувати на нас підконтрольні їм неонацистські рухи. Нас це не зупиняє і лише додає сил в боротьбі з режимом, однак світова громадськість повинна знати, чого варта нинішня влада», - заявив Савченко, виступаючи на прес-конференції.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Послухати, зустрітися і отримати інформацію від гостей з України зібралися швейцарські правозахисники і журналісти, громадські діячі. Серед присутніх було безліч політичних емігрантів з Росії, Білорусі та Грузії. Відвідали конференцію так само і наші співвітчизники, які тимчасово працюють і проживають в Швейцарії.

Зустріч проходила в режимі живої дискусії з демонстрацією матеріалів і документів. Коло поставлених питань було досить широке: від розгрому офісів партії "Розумна Сила" неонацистськими провокаторами до системного переслідування інакомислення в Україні.

За результатами конференції Організація "Мережа Солідарності" закликала українську владу: припинити переслідування політичної партії "Розумна Сила" і припинити переслідування адвокатів на території України.

Крім того, журналіст Павло Волков був визнаний організацією таким, який переслідується за політичними мотивами.

Найближчим часом з вищезазначених питань "Мережа Солідарності" направить офіційне звернення до української влади.

Нагадаємо, що бойовики праворадикальної організації С14 в приміщенні Київської торгово-промислової палати жорстоко побили Олександра Савченко, заступника Голови політичної партії «РОЗУМНА СИЛА».

Також раніше керівництво партії «РОЗУМНА СИЛА» повідомляло, що за будь-які ідеї та погляди, незручні або невигідні владі, в Україні можна піддаватися тиску і переслідуванню. За словами заступника голови політичної сили Олександра Савченко з такими фактами вже не раз мала справу політична партія «РОЗУМНА СИЛА».