Одночасно з тим, зазначається, що недостовірні дані про міжнародний розшук Крючкова були внесені органами НАБУ, пише 1news.

Раніше стало відомо, що в 2017 і повторно в 2018 роках Інтерпол відмовив Україні в розшуку і затриманні Крючкова в зв’язку з політичним характером його переслідування.

Також дані Крючкова відсутні в так званих «червоних» файлах бази даних Інтерполу, про що центральне бюро Інтерполу в Ліоні (Франція) повідомило всі національні підрозділи.

За даними НАБУ з 2016 року Крючков проживає в ЄС і РФ.

В даний час адвокатами Крючкова на адресу керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького подані заяви про притягнення слідчих НАБУ до кримінальної відповідальності за ст. 366 і ст. 358 Кримінального кодексу – службова фальсифікація і підробка документів.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Захисниками Крючкова є Тетяна Ковальова, яка більше 15 років очолює дисциплінарну комісію адвокатів, і Олександр Лисак, який захищав екс-главу ДФС Романа Насірова, мера Одеси Геннадія Труханова, міністра інфраструктури Володимира Омеляна і сина міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.