Лідер Радикальної партії Олег Ляшко і його команда у Верховній Раді – єдині, хто переймається розвитком науки в Україні і роблять для цього конкретні дії.

Про це в коментарі виданню Інформатор сказав політичний експерт Мар’ян Ощановськи, коментуючи процес розгляду у ВРУ змін до державного бюджету на 2019 рік.

Зокрема, сьогодні Олег Ляшко відстояв 200 мільйонів гривень на фінансування науки.

«Як ми побачили сьогодні, іншим фракціям, групам, позафракційним депутатам було байдуже до того, що влада намагається врізати фінансування НАН України. І лише Олег Ляшко звернув на це увагу та відстояв виділення грошей на розвиток науки», – сказав експерт.

Відстоявши фінансування науки, Ляшко підтвердив, що йому небайдужа доля майбутніх поколінь українців, відмітив експерт.

Популярні новини зараз
Дати виплати пенсій "перетасували": чи можна змінити день отримання виплат Потрібно мобілізувати у першу чергу: ексчиновник розповів, хто має поповнити лави захисників Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

«Поки влада і її політичні та бізнес-партнери думають, як привласнити бюджетні кошти, чим позбавити українців майбутнього, Олег Ляшко думає, як відродити науку та подарувати українцям достойне майбутнє», – сказав він.

Як відомо, 22 листопада під час засідання парламенту Олег Ляшко обурився спробі влади урізати фінансування НАН України у держбюджеті на наступний рік та звернув увагу на те, в який спосіб це робить провладна більшість – ще зранку правку про надання фінансування Національній академії наук прийняли, а після обіду вже хочуть скасувати.

«Парламентська більшість не хоче дати 200 мільйонів на оновлення основних фондів, обладнання та модернізацію наукової сфери, на те, щоб українські вчені працювали в Україні. При цьому, вони мільярд гривень лишили на Президентський фонд. Це навіть не бюджетні кошти. Це ті гроші, які науковці самі заробляють. Ми боремося за науковців, за те, щоб у них були гроші на розвиток!» – наголосив Ляшко.

Політик закликав не забирати фінансування у науковців, за якими майбутнє країни.

«БПП і Народний фронт голосували за те, щоб українські науковці виїжджали закордон, бо не мають державної підтримки. Всі розвинені країни фінансують науку. Натомість, у нас при владі сидять люди, які не хочуть підтримувати науку. А потім дивуємося, чому так бідно живемо. Наука – це розвиток, технології, високі заробітки і достойне життя українців!» – підкреслив лідер РПЛ.

Врешті, своїм виступом Олег Ляшко відстояв 200 мільйонів гривень на фінансування науки.