Якщо вибори у місцеві громади в Україні хочуть перенести, їх краще об’єднати з виборами президента.

Таку думку висловив народний депутат від партії "Наш край" Сергій Шахов, наголосивши, що в Україні вже відбувалися вибори під час війни і вони довели свою ефективність.

"Я сам живу в Луганській області, в мирній частині, і ми вже п’ять років у війні. От у мене округ прямо на межі з "ЛНР", Станично-Луганський район. І там дві громади з восьми, де сьогодні повинні були проводитися вибори. Можуть бути різні сьогодні моменти, маніпуляції", – розповів політик

"Я теж на довиборах пройшов у Верховну Раду, коли була війна. Явка була 70%, бо люди хотіли перезавантажити хоча б одного депутата і побачити чи буде нова політична сила "Наш край" працювати в парламенті. Я перший зайшов від "Нашого краю" в парламент, сьогодні нас десять народних депутатів", – додав він.

На думку Шахова, вибори у місцеві громади все ж мають пройти зараз, хоч і за воєнного стану. Проте, це питання має два варіанти вирішення.

Популярні новини зараз
В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

"Те, що стосовно воєнного стану. Є дві сторони медалі. Або це політична і це стосовно виборів президента. І в даний момент 30 діб не вирішує сьогодні ніяких проблем. Але три дні саме до виборів у громади. Люди вже готувалися, готувалися приблизно півтора місяці. Тому я переконаний, що якщо зміни в закон (про воєнний стан) буде внесено, якщо вибори, єдина реформа, яка працює у нормальному русі, а саме децентралізація, то "Наш край" буде їх підтримувати", – розповів Шахов.

"Друга сторона, якщо зміни в закон (про воєнний стан) не буде внесено і вибори все ж таки буде перенесено, хотілося б, щоб держава не витрачали гроші. І вибори в громади були перенесені до президентських, а другі вибори, якщо призначаться, були з парламентськими", – додав нардеп.

Дивіться: Кабмін повинен піти у відставку, - Сергій Шахов

Нагадаємо, Шахов розповів про проведення виборів в умовах воєнного стану.Як повідомляв "Знай.ua", Шахов викрив масштабну аферу на Донбасі. Також "Знай.ua" писав, Шахов розповів, як залякують українців.