На сьогоднішній день в Україні йде новий геноцид, який загрожує громадянам, пише Politeka.

Про це заявив народний депутат від політичної партії “Наш Край” Сергій Шахов.

“Йде практично геноцид українського народу. Колись я з трибуни сказав про це, так мені заявили “так, це було. Але давайте це не використовувати”. Коли я приїжджаю з Луганської області, то чую: у мене дві освіти, я вчитель-професор. А мені платять пенсію 1500-2000 гривень. Як вижити?”, – зазначив він.

Більше того, стверджує Шахов, Гройсман пообіцяв, що підвищення ціни на блакитне паливо вже не буде.

“Ми чули, що піднімають ціну на газ. Хоча Гройсман сказав, що цього вже не буде. Це подяка людям. Влітку активісти “Нашого краю” зібрали півтора мільйона підписів. І тоді я заявив, що ці люди прийдуть у Верховну Раду і запитають з вас. І це при тому, що глава “Нафтогазу” виписує собі космічні премії?”, – підкреслив він.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

При цьому, за словами парламентарія, звичайні люди просто бояться.

“Люди сьогодні гинуть, і дифузія від трупного газу поширюється по під’їзду. Тільки тоді розуміють, що людина в хаті загинув. Тому що люди дивляться тільки собі під ноги. Вони бояться від тих коливань, які сьогодні є”, – уточнив він.

Як повідомлялося раніше, інформаційну атаку на мешканців прикордонної території України, а також на жителів Польщі в районах, які межують з Україною, здійснила Росія

Так текстові повідомлення сумнівного змісту розповсюджені нібито від імені Міністерства оборони України і Польщі.

У Путивльському районі Сумської області громадянам розіслали SMS нібито від українського Міноборони з вимогою з’явитися в найближчу військову частину.

Сьогодні ж, СМС схожого змісту отримали і поляки: «Чоловіки віком 18-65 років, що проживають в Дуклі, зобов’язані прибути в управління 27 листопада на 10.00 у зв’язку з кризовою ситуацією в Україні». Повідомлення були розіслані нібито від імені Центру державної безпеки Польщі.

У Міноборони України назвали провокацію інформаційною агресією. Оборонне відомство просить громадян повідомляти, якщо такі випадки мають місце бути і повторюються.

У Польщі також підтвердили, що офіційні органи SMS-попереджень не розсилали. Польські спецслужби і поліція зараз з’ясовують, хто стоїть за провокацією.

Міністерство України у коментарі сталася раніше ситуації в Сумській області відзначило, що спам-розсилку для інформування громадян відомство ніколи не використало. Інша справа в Росії: бойовики на окупованій території Донецької і Луганської областей, а також російські війська по повній використовують SMS для провокацій:

«Ця тактика окупанта-агресора вже відома», — зазначили в Міноборони.

Нагадаємо, у зв’язку з військовим становищем Міносвіти зробило заяву

Як раніше писав "Знай.ua" , коли буде оголошена мобілізація

Також "Знай.ua" писав про те, що стала відома подальша доля полонених українських моряків.