20 січня в Запоріжжі пройшов Форум за мир і розвиток, який об'єднав понад 5000 учасників - представників ділових, промислових кіл, профспілок і роботодавців країни, громадських діячів. Це найбільший подібний форум, починаючи з 2012 року.

В ході Форуму учасники висловилися в підтримку народного депутата Олександра Вілкула як єдиного кандидата від опозиційних і миролюбних сил України на майбутніх президентських виборах.

У своєму виступі на Форумі Олександр Вілкул зупинився на своєму баченні змін, необхідних Україні. Зокрема, він акцентував увагу на чотирьох кроках, які повинні привести Україну до успіху і на які повинна зосередитися влада відразу після президентських виборів: світ, нова Конституція, економічне зростання і соціально відчутні результати економічного розвитку.

Під час виступу Вілкул сказав: "Наша перемога на виборах - це перемога України над корупцією і злочинністю. Це перемога українців. Це можливість чесному трудовому народу достойно жити в успішній державі. Ми зупинимо війну, повернемо довгоочікуваний мир на нашу землю. Ми відродимо економіку, де на першому місці буде людина праці. Створимо хороші умови для дітей з перших днів їхнього життя. А старих оточимо заслуженою турботою. Встановимо справедливі зарплати і пенсії. У наших рядах не стільки політики, скільки виробничників - люди справи. Наша мета - будувати і розвивати. І ми будемо будувати і розвивати. Повернемо Україні колишню славу, а людям гідне життя в мирі та злагоді".

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Астролог побачив у травні "лихо" для України Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Глава політради партії "Опозиційний Блок - партія миру і розвитку" Борис Колесніков сказав: "У Запоріжжі відбувся перший всеукраїнський об'єднаний форум опозиційних сил "Форум миру та розвитку". Він зібрав кращих представників промисловості нашої країни, і вони підтримали висунення кандидатом в президенти України мого колеги і друга Олександра Вілкула. Найважливішим пунктом нашої програми є перетворення України в парламентську республіку. Це принесло успіх таким країнам, як ФРН та Італія. Можна також розглянути американську модель з широкими повноваженнями президента, але вони всв перерізані правами штатів. Це - система "idiot proof" - захист від ідіотів. Щоб не будувати таку складну задачу від ідіотів, їх краще не приводити у владу.

Ми взяли перший формат нової Конституції ще в 2016 році. Всі політики і ЗМІ, які будуть пропонувати схожі статті, можуть звернутися до першоджерела, який є на нашому сайті. Там все чітко прописано: двопалатний парламент, 150 депутатів. Наша мета не тільки в скороченні кількості депутатів, а в тому, щоб передати повноваження місцевим радам. Якби влада до нас прислухалась і запропонувала всім 25 суб'єктам те, що пропонуємо ми, війна б уже давно закінчилася".

Глава фракції Опозиційного Блоку в парламенті Вадим Новинський сказав: "Більше 70% громадян України впевнені, що головним завданням влади є припинення війни і встановлення миру. Правляча команда всіляко виправдовує невиконання Мінських угод і заморожування конфлікту на Донбасі. Їй не довіряють понад 80% громадян, люди не підтримують введення воєнного стану і вважають, що зараз розвиток держави рухається в неправильному напрямку. Українці хочуть миру, а цілі коаліційної влади протилежні очікуванням народу. На зміну їй повинна прийти команда, здатна реалізувати головні запити суспільства. Наша мета - припинити і озброєний конфлікт на Донбасі, і всі спровоковані чинною владою конфлікти в суспільстві - мовний, етнічний, релігійний, ідеологічний".

Виступаючі на форумі підтримали позицію Олександра Вілкула, підкреслюючи, що саме Олександр Вілкул є реальним кандидатом від опозиційних сил, що володіє необхідними якостями характеру, знаннями і досвідом, здатними об'єднати громадян і привести Україну до успіху.