Понад 1 000 людей рухалися на зустріч один одному з правого та лівого берегів. Лунали ритми литаврів, на мосту Патона відчувався козацький дух та колорит.

22 січня відзначають День Соборності. Столична команда Юлії Тимошенко приєдналися до всеукраїнської акції та вшанувала традицію «живого ланцюга» на мосту Патона.

Кожна колона несла частину жовтого та блакитного прапора завдовжки 30 метрів. Учасники акції зустрілися на екваторі мосту та символічно об'єднали лівий і правий береги Дніпра, схід і захід України. Українці утворили разом прапор України. Живим ланцюгом учасники показують: Україна – єдина. Акція відбувається одночасно в багатьох містах України.

«Одна-єдина – Соборна Україна» і «У День Злуки – тримаймося за руки», - скандували кияни. А в кінці акції – запалили димові шашки у жовтих і синіх кольорах.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

100 років тому, 22 січня 1919 р.– було проголошено Акт Злуки. Це одна з ключових подій доби Української революції 1917–1921 рр. Завдяки ухваленню цього документа відбулося об’єднання Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки.

Того ж дня 1990 року патріоти з усієї України утворили «живий ланцюг», який з'єднав Київ зі Львовом. І сьогодні українці традиційно вшановують цей день: показують свою єдність та силу духу.