Таку думку висловив політолог Тарас Семенюк після виступу Олега Ляшка з трибуни ПАРЄ у Страсбурзі.

«У той час, поки лідери інших політичних сил щосили включилися в передвиборчу гонку (хто офіційно, хто не офіційно), голова Радикальної партії України Олег Ляшко з трибуни ПАРЄ закликав світову спільноту звернути увагу на нашу країну. А також ті проблеми, які створює для її подальшої інтеграції в цивілізоване співтовариство країна-агресор» - написав у своїй сторінці в Facebook політолог Тарас Семенюк.

«Ляшко, відомий в Україні своїм ораторським мистецтвом, на цей раз вразив своєю промовою і європейців. І не тільки своєю метафоричністю, яскравістю і емоційністю, а й чіткою розстановкою всіх крапок над «і», - міркує аналітик.

Експерт звертає увагу на слова лідера РПЛ, про те, що «... Росію зупинить тільки сила».

«У новітній європейській і світовій історії миротворчі промови, домовленості і «пакти про ненапад» не зупинили Гітлера. Його зупинила тільки сила» - вважає Семенюк - «При цьому Ляшко буквально вказав європейцям на нездатність їх наднаціональних структур протистояти Росії».

Популярні новини зараз
У ТЦК потрібно і жінкам: кому з українок загрожує мобілізація після 18 травня Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом
Показати ще

Також політолог висловив думку щодо інших сильних сторін виступу лідера РПЛ.

«У Ляшко дуже сильна риторика по критиці, і вона потрібна як конструктивний інструмент для мобілізації західних партнерів, тому що в Європі забувають Україну і залишають нас один на один з агресором. Міжнародним організаціям та інститутам варто нагадати, що нескінченні резолюції по вираженню заклопотаності з приводу чергових фактів російської агресії проти України - це інструменти, які давно не працюють. Повторюся, Путін розуміє і поважає силу. Мова не тільки про військову силу, але й про силу міжнародної єдності, згуртованості і сили права, сили санкцій», - пише експерт.

«Ляшко не закликає Європу і світ врятувати Україну. Він каже європейцям, що «єдина можливість зупинити Росію, захистити Європу, відновити мир в Європі - це бути сильними, бути з Україною, підтримувати Україну. Ця теза, сподіваюся, знайде відгук у серцях нинішніх європейців і змусить їх згадати, що 70 років тому їх діди також закрили очі на анексію Судет, Ельзасу і Лотарингії. Онуки не повинні повторювати помилок своїх дідів. Хоча б заради того, щоб вже їхні онуки жили в мирі. Тому виступ Ляшко на ПАРЄ можна вважати одним з найсильніших за останній час в цій інституції» - підсумував політолог Тарас Семенюк