У Туреччині біля мечеті османського султана Сулеймана вилучили з текстового пояснення для туристів фразу про "російське" походження Роксолани.

Про це повідомила прес-служба посольства України в Туреччині.

"Поступово відновлюємо історичну правду: за зверненням посольства турецька сторона вилучила текст напису про нібито російське походження дружини султана Сулеймана Першого Роксолани біля її усипальниці в мечеті Сулейманіє" , - йдеться в повідомленні.

Напис про російське походження знаменитої дружини султана Роксолани вилучили у Стамбулі за клопотанням посольства України в Туреччині.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Справже ім'я легендарної жінки було Олександра і вона була дочкою рогатинського священика Гаврила Лісовського, який служив в місцевій церкві Святого Духа. В українській літературі XIX століття її називають Анастасією, цю версію прийняли деякі радянські історики. Роксолана народила султану шістьох дітей, була однією з найвпливовіших жінок Османської імперії XVI століття.

Також повідомляється про те, що запорозькі козаки стали героями турецього серіалу. Зйомки проекту проходили на острові Хортиця, в історико-культурному комплексі "Запорізька Січ". Трейлер турецького фільму про бойове мистецтво за участю запорозьких козаків вже з’явився в мережі.

Трейлер до фільму турецької телекомпанії TRT про козаків запорожців.

Незабаром на всіх екранах туреччини! Трейлер до фільму турецької телекомпанії TRT про козаків запорожців. #zp #cossaks #козаки #запорожье #запоріжжя #zpsichcossaks

Geplaatst door Запорізькі Січові Козаки / Zaporizhya Sich Cossacks op Vrijdag 18 januari 2019

Нагадаємо, що кількість об'єктів нерухомості на території Туреччини, які продали іноземцям в 2018 році, зросла. Так, в 2018 році кількість придбаної нерухомості іноземцями в Туреччині, збільшилася відразу на 78%, порівняно з даними за 2017-й рік.

Як раніше повідомляв "Знай.ua", бюджетні подорожі: з України в Туреччину за 69 євро туди і назад.

Також Знай.ua" писав про те, що днями стало відомо про те,що Туреччина відмовилася запускати поромне сполучення із анексованим Кримом через агресію Путіна у Керченській протоці.