За словами Генпрокурора Юрія Луценка, його зусилля по реформуванню ГПУ високо оцінили в Раді Європи, назвавши зміни в підпорядкованому йому відомстві «першою настільки швидкою реформою прокуратури».

Про це він заявив в інтерв'ю Дмитру Гордону.

«Дозволю собі побути нахабним: я найуспішніший, за результатами, Генеральний прокурор України. Як мінімум, з 2000-х. З великою повагою ставлюся до попередніх, але з початку 2000-х результати роботи ГПУ сьогодні найкращі. Ми найбільш відкриті, ми намагаємося чиститись, і все це відбувається якось без юридичної освіти. Моя освіта отримана за чотири роки на посаді міністра внутрішніх справ і два роки у в'язниці. У мене є життєвий досвід і вміння менеджерити, щоб розламати стару систему і створити нову європейську конструкцію», – заявив він.

Луценко також повідомив, що у його відомстві існує окрема статистика щодо кількості прокурорів, які заявили про пропозицію хабара, відмовилися і затримали хабародавця, причому, в ній фігурують суми близько 3 мільйонів доларів.

«Першого пацана – вибачте, прокурора – пам'ятаю, як зараз. Він виїхав з окупованого Луганська. Відмовився від $ 150 тис. Заявив. Спіймали хабародавця. Я запросив прокурора до себе, потиснув руку, сказав всі необхідні слова. Відзначив, що він гарно говорить українською: «Звідки у тебе така гарна українська?». Він відповів: «У нас вчителька була подругою Ліни Костенко. Я її дуже любив, і тому поїхав в свою країну». Я вважаю, це наша надія. Але навіть, як кажуть, одіозний Кулик відмовився від $ 300 тис. А такий вже поганий Холодницький – від мільйона. Послухайте, щось відбувається в прокуратурі, і це процес не одного дня. Давайте чесно скажемо: немає у нас чарівної палички або червоної кнопки, нам потрібен час», – зазначив глава ГПУ.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Повну версію інтерв'ю генпрокурора Юрія Луценка можна подивитися на ютуб-каналі Дмитра Гордона.