Президент України Петро Порошенко задекларував 16 млн 303 тисяч 874 гривень доходу, про що повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Зокрема, Порошенко отримав 336 тис. грн. зарплати, 172 тис. грн. доходу він отримав від продажу рухомого майна, 15 млн 795 тис. 874 грн. склали відсотки за депозитами в його "Міжнародному інвестиційному банку" ("МІБ").

На банківських рахунках в "МІБ" у гаранта 25,49 млн доларів, а також 8,19 млн грн. лежать в ПАТ "ЗНКІФ "Прайм Ессетс Кепітал", який об'єднує багато активів президента. При собі він зберігає 60 тис. грн. і 21 тис. доларів. В борг третім особам Порошенко дав 1,111 млн грн. і 3,43 млн дол.

Чинний президент витратив понад 3,8 млн грн. на оплату освіти, 2 млн 735 тис. 849 грн. – на туристичні послуги в Україні, 5 млн 472,4 тис. грн. – на "послуги проживання" в Україні, 7 млн 548,5 тис. – на транспортні послуги, 813,5 тис. грн. – на комуналку, 95 тис. 476 грн. – на представницькі витрати делегації в Бельгії, 90,8 тис. грн. – на послуги або консультації з інвестиційного управління.

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

Порошенко залишався кінцевим бенефіціаром ПАТ "Київська кондитерська фабрика "Рошен" і безлічі її дочірніх підприємств. Також в його декларації вказані телерадіокомпанії "НБМ" і "Експрес-Інформ" ("5 канал"), ПАТ "Дніпровський крохмалопатоковий комбінат", ТОВ "Укрпромінвест-Трейд", ТОВ "Укрпромінвест-Агро", "Міжнародний Інвестиційний Банк", "ПАТ "Крижопільський цукровий завод", ТОВ "Мас-Агро", ТОВ "Агрофірма Дніпроагролан", ТОВ "Агрофірма "Іванківці", ТОВ "Група Агропродінвест", "Вінницький комбінат хлібопродуктів № 2".

Президент контролює "Пісковський завод скляних виробів", ПАТ "Київський завод експериментальних конструкцій". У власності гаранта перебувають "Спортивно-оздоровчий комплекс "Монітор", страхова компанія "Країна", ТОВ "Фірма "Екран", а також акції різних компаній.

В Києві у Порошенка є три земельних ділянки, а також дві квартири площею 134 і 82 кв. м. Крім цього, гарант володіє квартирами у Вінниці і Одесі.

Президент повідомив про автомобілі Mercedes Vito 116 CDI (був придбаний в грудні 2010 року за 441 тис. 143 грн.) і катер Bayliner 185 BR 2005 року.

Також президент задекларував колекції з 15 картин "старих майстрів", 4 картин сучасних художників імпресіоністів і сюрреалістів, 65 картин українських та російських майстрів 19-20 століття, 6 скульптур 19-20 століття, скульптуру "Хлопчик рибак" Гугліельмо Пуги (209,8 тис. грн.). Крім того, він додав ювелірні вироби та швейцарські годинники.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що Квартал 95 висміяв у відео заяву Вакарчука про рішення "бути у справі" української політики.

Як повідомляв портал "Знай.uа": активісти у Бердянську зірвали виступ Вілкула класичним способом.

Також "Знай.uа" писав, що Зеленський не очікував, що над ним пожартують колеги з Кварталу 95.