З 1 січня 2019 року Міністерство культури України скасувало історико-містобудівні обґрунтування (ІГС), пише Главком. Саме цей документ був в основі численних корупційних схем, що протягом багатьох років використовувало Мінкультури разом з представниками СБУ для шантажу будівельних і девелоперських компаній. Про це заявив столичний бізнесмен Артур Мхитарян в інтерв'ю для «Українських новин».

Засновник Taryan Group сподівається, що новий механізм отримання дозволів (який з'явиться замість ІГС) буде прийнятий найближчим часом, буде прозорим і зрозумілим для всіх учасників ринку.

«Міністерство культури створило цілу систему перешкод для будівельників. Потім в справу включаються чиновники, які багато років працюють в Мінкультурі, і через «сумнівні громадські організації» ініціюють кримінальні справи проти забудовників», - зазначає Артур Мхитарян.

Потім, за словами бізнесмена, справи передаються до СБУ, що в принципі не повинна цим займатися. «Повноваження СБУ - це, швидше, інструмент для деяких представників цієї служби, скористатись ситуацією і схемою, побудованою Мінкультом та вимагати гроші і шантажувати бізнес», - говорить Мхитарян.

Що стосується Taryan Towers, Артур Мхитарян повідомив, що будівництво триває.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

«На сьогоднішній день немає жодної причини зупиняти будівництво. У нас є головний документ - дозвіл на будівництво, отриманий законним шляхом. Я дуже сумніваюся, що у цій справі, яке заради шантажу фактично «висмоктана з пальця», вони зважаться на якісь активні дії. Вважаю, що найближчим часом ці справи повинні бути закриті. Тим більше, що з 1 січня причини, по якій вони були відкриті, вже не існує. Я не думаю, що у тих самих «нечистих на руку» представників силових структур та інших чиновників вистачить нахабства почати відкрито мстити. Просто тоді це буде для всіх плювком в обличчя прогресивного українського бізнесу ... Буде такий скандал і прецедент, що нікому «мало не покажеться». Я не думаю, що влада допустять, щоб таке відбувалося», - наголосив Мхітарян.

Нагадаємо, що 11 грудня Артур Мхитарян виступив зі зверненням до президента України Петра Порошенка, у якому заявив, що його бізнес став жертвою шантажу і вимагання.

У своїй заяві Мхітарян звинуватив Міністерство культури у створенні корупційної схеми з представниками Служби безпеки України, завдяки якій були заведені кримінальні справи, за закриття яких у нього вимагають чотири квартири або мільйон доларів.