Міністерство внутрішніх справ України запустило новий онлайн-сервіс "Інформаційно-аналітична система "Вибори-2019", завдяки йому всі бажаючі матимуть змогу відстежувати та аналізувати інформацію про виборчі порушення.

Глава МВС Арсен Аваков на брифінгу в Києві розповів:

Арсен Аваков
Арсен Аваков

"Публічність усіх порушень на виборах – страшний сон фальсифікатора – сьогодні він став реальністю. На сайті МВС ми сьогодні представляємо нову онлайн-сисиему, новий онлайн-сервіс... Тепер кожен охочий зможе онлайн отримати доступ до всієї інформації щодо порушень на виборах, і в географічному розподілі, і за статтями КК та іншими порушеннями, рішеннями суду".

Міністр додав, що новий сервіс працюватиме в режимі 24/7.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч
Показати ще

"Стовідсоткова прозорість (в інформації про порушення), на наш погляд, – одна з найбільших превенцій, що дають нам змогу отримати чесні та прозорі вибори", Арсен Аваков

Аваков підкреслив, що інформація на порталі фільтрується за видом правопорушення, територіальністю і датою, містить короткий опис події, без розголошення таємниці досудового розслідування.

"Ми вважаємо, що така публічна інформація... дасть інструмент для додаткового громадського контролю... А професійні аналітики... можуть отримати для себе додатково будь-який зріз аналізу". Арсен Аваков

Крім того, міністр зазначив, що в онлайновому режимі система працюватиме до завершення президентських виборів. Потім її залишать як архів і можна буде відстежувати розвиток ситуації за кожним епізодом правопорушення. Потім, за словами міністра, систему налаштують під парламентські вибори.

Як повідомляв портал "Знай.ua", чи може Зеленський виграти вибори: експерт проаналізував реальні шанси "смішного кандидата". "Він розбурхав море, але ризикує потонути".

Також "Знай.ua" писав про те, що нещодавно на офіційній сторінці гумористичної студії "Квартал 95" в Facebook був опублікований новий фрагмент з третьої частини серіалу "Слуга Народу"