За умови об’єднання кандидатів у президенти Анатолія Гриценка та Андрія Садового лідер партії «Громадянська позиція» може отримати більше 15% голосів виборців.

Такі дані були оприлюднені під час прес-конференції в інформаційному агентстві «Інтерфакс-Україна» на основі дослідження, проведеного з 16 по 23 лютого Українським інститутом соціальних досліджень ім. Олександра Яременка та Центром «Соціальний моніторинг». Було опитано 2047 респондентів, похибка не перевищує 2,2%.

Більше половини респондентів - 50,9% - вважають, що повинна бути створена демократична опозиція, а 23% - це найбільший показник - бачать Анатолія Гриценка єдиним кандидатом від демократичних сил.

У той же час, якщо відбудеться об’єднання Анатолія Гриценка та Андрія Садового, то за Гриценка готові проголосувати 15,6% опитаних. Володимира Зеленського за цих умов готові підтримати 13,7%, Юлію Тимошенко – 9%.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

«І Садовий, і Гриценко є прямими конкурентами та розмивають електорат один одного. Якщо моделювати ситуацію, що вони об’єднаються, то ми отримаємо цікаву тенденцію. Гриценко, отримавши стабільне електоральне ядро, матимате всі шанси зайти з непоганим базисом у другий тур», - сказав керівник аналітичної групи «Реальна політика» Олександр Антонюк.

Повне дослідження дивіться тут: https://smc.org.ua/elektoralni-oriyentatsiyi-naselennya-ukrayiny-lyutyj-2019-356/