В період економічної нестабільності та в той час як приблизно за 600 кілометрів від Києва продовжується війна з російським окупантом, вказаний окупант впевнено перемагає на тлі економічної війни в містах України.

Про це повідомляють Акценти.

Сьогоденні реалії забезпечення комфортних умов життя населення в багатьох містах держави передбачають залучення інноваційних технологій, які дозволяють раціонально використовувати всі міські системи життєдіяльності.

Концепція сучасного міста передбачає використання складних програмних комплексів відеоспостереження, більш відомих як «Безпечне місто» чи «Смарт сіті», вказану практику Україна переймає у провідних європейських міст з метою попередження настання надзвичайних ситуацій, контролю транспортних сполучень, профілактики та розкриття злочинів, однак як відомо диявол криється у деталях.

Як стало відомо журналістам видання, левова частка інтеграцій «Безпечне місто» в Україні здійснюється з використанням програм російського походження «Аксон» або «Интеллект» за участю представництва тепер вже ніби німецької компанії «Axxonsoft» – українським представництвом
ТОВ «Акссонсофт» за безпосереднім сприянням її директора – Курінного Олександра.

Свого часу розробку вказаного програми здійснила саме російська ООО «АЙ ТИ ВИ ГРУПП» (м. Москва, РФ) – генеральним директором якої є росіянин Алтуєв Мурат Казимович.

Популярні новини зараз
Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами" Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити
Показати ще

Разом з тим, щодо на перший погляд «німецької» програми Аксонсофт або Інтелект виникають сумніви, адже в той час як правоохоронні органи Росії офіційно забороняють використовувати програмні продукти іноземного походження, наш «німецький» Аксонсофт або Інтелект з’являється в переліку російських програм які дозволені для використання в органах влади РФ (№ 33).

Більше того, виявляється що національний російський продукт Аксонсофт або Інтелект без проблем інтегрують на основні транспортні об’єкти РФ, звичайно ж таки за погодженням ФСБ Росії, про що доречі відкрито написано на офіційній веб-сторінці «АЙ ТИ ВИ ГРУПП».

До речі цілком нормальним є те що «Аксон» («Интеллект») як російський продукт отримує національні відзнаки від політиків РФ, цілком нормальним для його функціонування на території Росії (на фотографії Мурат Алтуєв знаходиться зліва).

Як не намагалась редакція натрапити на «німецьке коріння» Axxonsoft, знаходили лише «російський слід», окрім факту номінальної передачі прав німецькій Axxonsoft у 2017 році.

Але ж повернемось до наших лобістів. Щодо Олександра Курінного, окрім того що він фактично є основною медіа персоною та директором компанії ТОВ «Аксонсофт», відомо також те, що він на громадських засадах є помічником-консультатом Народного депутата України VIII скликання Осуховського Олега Івановича.

Більше того, Олександр Курінний свого часу мав навіть політичні амбіції та балотувався до Київської міської ради від партії «Свобода» під досить патріотичними гаслами.

Не зайвим буде згадати, що Курінний Олександр заради своєї справи особисто проводить презентації програми та роз’яснювальні бесіди перед мерами українських міст та підрозділами поліції, де як вагомим аргументом слугує те що Axxonsoft (Інтелект) це якісний німецький продукт і пов’язувати його з Росією не можливо.

Однак, журналісти редакції у відкритих джерелах мережі інтернет натрапили на неоднозначні публікації, де Олександр Курінний 26 січня 2019 року на особистій сторінці Facebook публікує пост про те що українська команда Аксонсофт займає першість серед проектів Axxon. Нічого дивного ніби то, окрім того що вказаний збір та відзначення українських переможців здійснює вже відомий нам Мурат Алтуєв, який однак не німець а звичайний росіянин та звичайний директор ООО «АЙ ТИ ВИ ГРУПП» та судячи з фото взаємовідносини Курінного та Алтуєва є як мінімум приятельські.

Більше того, вказані зустрічі на вряд можна назвати випадковими та рідкими, бо проаналізувавши окремі публікації (зокрема 12.06.2015) Олександр Курінний та Мурат Алтуєв вже досить тривалий час співпрацюють не зважаючи на досить однозначну позицію держави та правоохоронних органів взагалом, відносно програмної продукції розробленою Російською Федерацією.

Програмні рішення Аксонсофт (Інтелект) на території України задіяні у стратегічних проектах, метою яких є підвищення ефективності безпечного функціонування об’єктів критичної інфраструктури, оперативного усунення надзвичайних ситуацій, а також для забезпечення інформаційно-аналітичного супроводження діяльності місцевих органів влади та оперативних потреб органів Національної поліції та Служби безпеки України. Виникає питання, чи доцільно на фоні гібридної війни у стані якої знаходиться наша держава використовувати іноземне програмне забезпечення яке до того ж відкрито співпрацює з ФСБ РФ. Вказані відомості наштовхують на думки стосовно можливої наявності прихований функцій у Аксонсофт та наявності будь-який інших програмних можливостей направлених на здобування інформації.

Підсумовуючи, вищевказане відносно безпечності українських міст, як мінімум виникає багато питань. З одного боку дивує намагання приховання походження програми та доцільності їх використання для забезпечення роботи органів влади, яким чином вказані російські проекти проходять повз Службу безпеки України, адже вказана діяльність має ознаки відкритого лобізму російської продукції. Чи орієнтується пан Осуховський відносно діяльності своїх помічників та чи розуміють високопосадовці у регіональних центрах України на що вони погоджуються укладаючи контракти на поставку російського Аксонсофт (Інтелект) у стратегічні проекти «Безпечне місто».