Про це під час засідання Погоджувальної ради керівників фракцій ВР повідомив співголова депутатської групи «Партія «Відродження» Віктор Бондар.

Він наголосив, що, згідно з пропозиціями наглядової ради НАК «Нафтогаз України», новий контракт із Андрієм Коболєвим передбачає для нього місячну зарплату на рівні 10 млн грн. Утім, за рахунок премій та додаткових виплат загальний дохід Андрія Коболєва буде значно більшим.

«Його зарплата складе 126 млн грн у рік. Також цього року передбачається виплата пану Коболєву другої частини премії за рішення Стокгольмського арбітражу у спорі з «Газпромом» – в обсязі 216 млн грн. Ще контракт передбачає щоквартальну премію загалом на 24 млн 984 тис. грн у рік, а також річну премію за досягнення цілей і ключових показників у такому ж розмірі – понад 24 млн грн. І це не все. Ще одна додаткова премія – за реалізацію цілей у середньострокових проектах, і це знову 24 млн 984 тис. грн у рік, і премія за особливі досягнення – 12 млн 492 тис. грн, плюс премія за реалізацію цілей на довгострокових проектах у розмірі 12 млн 492 тис. грн. І додатково матеріальна допомога на оздоровлення – 1 млн 249 тис. 200 грн. Чи зможе цей бідолаха прожити на 1 млн грн у день? Я думаю, якось протягне», – заявив Віктор Бондар.

Він наголосив, що влада покриває Андрія Коболєва, попри свої гучні заяви не продовжувати контракт із ним. І причина полягає у тому, що Коболєв курує величезні оборудки на ринку українського газу, додав народний депутат.

«Чому покривають? Тому що він забезпечує сьогодні найбільші корупційні схеми влади в Україні. Я давно закликаю: давайте зробимо аудит «Нафтогазу»! Що це за 80 компаній-імпортерів, що постачають газ до України? Звідки вони беруть паливо? За оцінками експертів, ці компанії заробляють 2-3 млрд доларів у рік. Це компанії-прокладки, створені владою. Саме за це Коболєву платять 342 млн грн, щоб він мовчав і не допускав нікого до перевірок, зокрема Рахункову палату. Саме тому в парламенті не розглядається це питання», – сказав співголова депутатської групи «Партія «Відродження».

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще