В Україні практично не залишилося політичних сили, яких би не звинувачували у співпраці з Російською Федерацією, використовуючи тезу «Рука Кремля». Про це йдеться в аналітичній статті «Рука Кремля - ​​друг Порошенко», розміщеної на сайті FROM-UA.

Так, автор матеріалу проаналізував публічні висловлювання практично всіх рейтингових політиків за останні кілька років і прийшов до висновку, що дана теза на стільки часто використовується в інформаційному полі, що практично всі публічні люди в тій чи іншій мірі були названі «Рукою Кремля». При цьому, найбільш активно цю тезу використовують пропрезидентські сили.

«Якщо звинувачення, які звучать на адресу відомих персон, більш-менш можна пояснити під приводом їх небезпеки на виборах для діючої влади, то спроби розширити когорту Кремля за рахунок персоналій, просто заглянувши в велику політику з регіональної ліги, являють собою відверту комедію. Масштаби викритих такі, що незабаром будь-який школяр, який пише біля прізвища Петра Олексійовича непристойне слово на сільському сараї, теж буде вважатися невловимою кремлівської рукою », - йдеться в матеріалі.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

У статті наголошується, що «Рукою Кремля» вже встигли звинуватити Володимира Зеленського, Юлію Тимошенко, Юрія Бойка, Олега Ляшка, Олега Тягнибока, Арсена Авакова, Анатолія Гриценка, Віктора Медведчука, Євгенія Мураєва, Михайла Саакашвіллі, Надію Савченко, Андрія Білецького, Володимира Парасюка , Семена Семенченко та інших. При цьому, поширюючи і вводячи в широкий ужиток цю тезу політичні союзники Президента України Петра Порошенка, за словами автора матеріалу, підставили також і його «під удар» - ця теза почали використовувати і проти самого гаранта.

«Основна теза Банкової проста: навколо святого Петра Олексійовича кружляє величезна маса кремлівських агентів, які мріють його обмовити, скинути з трону і віддати країну на розорення. Вибір між ним і ними. Тому шоколадний король буде звинувачувати всіх і вся в приналежності до тієї самої руки і деяких діях: друзів і ворогів, кандидатів в президенти, депутатів, активістів, громадських діячів, тролів, блогерів, журналістів, акторів, музикантів та інших потенційно існуючих персон », - йдеться в матеріалі.

Нагадаємо, 9 березня в Києві і Черкасах між представниками Нацкорпуса, ветеранами АТО і правоохоронцями сталися сутички. 12 березня Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що звинувачення в російській сліді в цих зіткненнях надумані.

13 березня СБУ і МВС провели спільними зусиллями обшук у письменника-казкаря, черкащанина Олега Слепиніна, якого назвали «Рукою Кремля» за написання статей проти єдиної Помісної церкви в Україні.