До закінчення виборчої кампанії залишилося менше тижня, а з окремими претендентами на пост президента українці навіть не встигли познайомитися. У їх числі – представник політичної партії "Свобода" і так званий "єдиний кандидат від націоналістів" Руслан Кошулинський, пишуть Вєсті.

Його агітаційну кампанію складно назвати активною. При цьому в соціальних мережах навіть прихильники “Свободи” почали звинувачувати Кошулинського в тому, що своєю бездіяльністю він “злив” всю кампанію українських націоналістів і дав “зелене світло” кандидатам від нинішньої влади.

Утім, якщо придивитися уважно, стають зрозумілими справжні причини апатичного ставлення Кошулинського до цих виборів. Зокрема, його небажання брати активну участь у виборчій кампанії можна пояснити причетністю до кримінальних справ, відкритих за фактом газових махінацій Онищенко і Курченко, у яких фігурує компанія, заснована “єдиним кандидатом від націоналістів”, – “Торгова біржа “Універсальна".

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп
Показати ще

Відомо, що після обрання Руслана Кошулинського народним депутатом ця фірма була “переписана” на львів'янина Василя Пігуляка. Хоча, користувачі мережі впевнені, що фактичним керівником компанії залишається нинішній кандидат від “Свободи”.

Купуючи газ за споживчими цінами, встановленими державою, Курченко продавав його підприємствам за ринковою вартістю: тобто, в кілька разів дорожче. У такий спосіб Курченко «заробив» 14 млрд грн. Схема Онищенка була аналогічною, але підконтрольні йому фірми-прокладки укладали угоди про спільну діяльність із ДП «Укргазвидобування». Таким чином Онищенко отримував не тільки різницю з продажів (купував газ по 2,6 тис. грн за куб. м, а продавав по 7 тис. грн), а й 50% від спільної діяльності. Заснована Кошулинським «біржа» в обох цих аферах виконувала роль фірми-прокладки: саме через неї проходили оборудки Онищенка й Курченка.

Очевидно, що саме загроза “дати хід” кримінальних справах по ТБ “Універсальна” є тим самим важелем додаткового тиску влади на Кошулинського, який змушує його підігравати на виборах чинному президенту і “зливати” прихильників націоналістичних політсил.

Крім того, напередодні виборів користувачі мережі згадали кандидату від "Свободи" ще один делікатний момент з його біографії, а саме - бізнес його дочки Іванни, яка на сьогоднішній день контролює активи столичного кінотеатру "Зоряний". Яким чином об'єкт перейшов під управління родички Кошулинського - невідомо, але до цього він належав структурам, наближеним до Януковича. Складно уявити, що ця історія ніяк не пов'язана з тим, що раніше Кошулинський був членом "Партії регіонів" і близько спілкувався з оточенням Януковича.

Сам Руслан Кошулинський скандальні заяви в мережі поки ніяк не прокоментував. Утім, технічний характер участі цього кандидата в президентських виборах вже не вимагає додаткових доказів: це видно неозброєним оком.