Народний депутат Гліб Загорій протягом 2018 року направив на благодійність в цілому більше 1,5 млн грн. Також в його електронній декларації за 2018 рік, яка доступна в Єдиному державному реєстрі декларацій, вказані 95 патентів і торгових марок, переважно в сфері фармацевтики, передає видання Українські Новини.

Згідно з документом, Загорій є кінцевим бенефіціарним власником в ПрАТ "Фармацевтична фірма "Дарниця", в ПрАТ "Науково-виробничий центр "Борщагівський хіміко-фармацевтичний завод" і ПАТ "Фармак".

Серед об'єктів нерухомості в декларації вказані орендована земельна ділянка площею 40 778 кв. м, орендовані квартира на 271,5 кв. м і офіс на 423,7 кв. м. Дружина депутата Катерина Загорій володіє правом користування дачним будинком площею 760,8 кв.м і ділянкою землі на 5 423 кв. м.

У документі вказано автомобіль Tesla SP85D 2015 року випуску, орендовані Mercedes-Benz S 600 2012 випуску та BMW Alpina B7 2017 року випуску. Катерині Загорій належить Range Rover 2014 року випуску.

Депутатська зарплата Гліба Загорія в 2018 році склала 329 583 грн. Він також отримував заробітну плату за сумісництвом за наукову діяльність в двох вузах.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще

Бенефіціар "Дарниці" повідомив журналістам, що всю нараховану в 2018 році заробітну плату він направляв на благодійність.

Окремо декларант дав пояснення щодо доходу Катерини Загорій на загальну суму 531 млн грн "від відчуження цінних паперів і корпоративних прав". За словами Загорія, в електронній декларації немає пункту витрат членів сім'ї. У той же час, витрати при проведенні операцій з цінними паперами в 2018 році склали більше 521 млн грн. Тому фактичний дохід обчислюється як різниця між доходом (531 млн грн) і витратами (521 млн грн). До отриманого результату слід додати купонний дохід за цінними паперами. У підсумку, зазначив Гліб Загорій, дохід його дружини – близько 14 млн грн.

Загорій також вказав 1,9 млн грн доходу від продажу рухомого майна та роялті на суму 11,73 млн грн від ПАТ "Фармацевтична фірма "Дарниця".

В електронній декларації Загорій вказав 4,8 млн грн на рахунках в українських банках – "Ощадбанку", "Укрсиббанку" та інших. Крім того, він задекларував 2,1 млн доларів, 421 тис. євро і 5,4 млн грн готівкою, 37 млн грн дебіторської заборгованості за корпоративні права та 1 млн доларів, позичених третім особам.

Рухоме майно бенефіціара "Дарниці" – це, зокрема, дві одиниці зброї, запонки, антикварні вироби, колекції скульптур і живопису ХХ ст. У декларації також зазначено колекції українських національних костюмів, килимів та інших творів мистецтва, які належать його дружині.

Раніше повідомлялося, що ПрАТ "Фармацевтична фірма "Дарниця" в 2018 році збільшила чистий прибуток на 31,3%, до 449,134 млн грн. Очікується, що на загальних зборах акціонерів "Дарниці", які відбудуться на початку квітня, буде прийнято рішення не виплачувати дивіденди і направити прибуток за 2018 рік на розвиток компанії.