Відомі імена тих, хто може зайняти посаду глави українського МЗС після інавгурації обраного президента Володимира Зеленського, про що пише Politeka. Зокрема, Павла Клімкіна може замінити або посол України в Австрії Олександр Щерба, або директор Дипломатичної академії при МЗС Сергій Корсунський.

Олександр Щерба

Джерела в уряді стверджують, що команда новообраного гаранта Володимира Зеленського на даний час розглядає саме ці дві кандидатури. Щерба перебуває на посаді посла в Австрії з 17 листопада 2014 року. Сергій Корсунський до призначення директором Дипакадемії протягом 8 років — з 2008 по 2016 рік — був послом України в Туреччині.

Сергій Корсунський

Крім того, Володимир Зеленський визначився, хто стане керівником АП. Про це стало відомо зі слів головного юриста виборчого штабу Володимира Зеленського та його довіреної особи Вадима Галайчука в ефірі одного з телеканалів. Він зазначив: "Я впевнений, що Володимир Олександрович на сьогоднішній день вже визначився з тим, кого він буде призначати главою АП". Незважаючи на те, що конкретне прізвище названо не було, Галайчук підкреслив, що це публічна людина.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Володимир Зеленський

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що Володимир Зеленський, який з коміка і шоумена раптово став президентом нашої країни, викликає у багатьох українців питання про те, чи зможе він стати гідним головнокомандувачем і якими будуть результати його правління. Ми підготували вичерпне досьє і біографію новообраного гаранта.

Як повідомляв портал "Знай.uа": заступник голови Верховної Ради Оксана Сироїд написала на своїй сторінці в соціальній мережі, що на даний час українці стають свідками народження нової політичної культури. Пост викликаний тим, що Зеленський вперше в історії України приїхав в парламент для того, щоб поговорити з усіма відразу і вдень.

Також "Знай.uа" писав, що Володимир Зеленський накинувся на чоловіка прямо під час виступу Кварталу 95. Про це новообраний президент розповів під час інтерв'ю українському журналісту Дмитру Гордону.