Представники «Національного корпусу» і «Національних дружин» впритул зайнялися проблемою контрабанди аміаку з Російської Федерації. Заведено кримінальну справу, в якій за попередніми даними, головними фігурантами є представники Адміністрації Президента України.

Про це стало відомо з Telegram-каналу і соціальної мережі Facebook політичної партії «Національний корпус».

Політична партія «Національний корпус» і громадська організація «Національні Дружини» відвідали всі офіси та роздаткові станції Державного підприємства «Укрхімтрансаміак» в Миколаєві, Херсоні, Одесі, Дніпрі. Мета відвідувань полягала в зборі максимальної кількості інформації щодо незаконного збагачення співробітників Адміністрації Президента через контрабанду російського аміаку.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити В Україні готується революція у житловій сфері Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Націоналісти стверджують, що до контрабанди безпосередньо причетні: Володимир Бобков, Валентин Шліхта, Дмитро Бабченко, Олександр Грановський та Ігор Кононенко.

Рішення провести рейд, за твердженням Нацкорпуса і Нацдружин, було обумовлено недавньою ситуацією, коли під час одного з рейдів на нічному вантаженні була затримана фура. Активісти роблять акцент на тому, що нічні вантаження наражають на небезпеку людей, що живуть уздовж маршруту руху аміаковоза і навколо роздавальної лінії. Зазначимо, що згідно із законодавством України, перевозити або вантажити небезпечні вантажі, яким є аміак, в нічний час категорично заборонено.

«Національний корпус» зазначає, що всупереч хорошій доказовій базі та розпочату кримінальну справу по фурі (ЕРДР № 12018150000000449), на даний момент активісти не можуть протидіяти незаконному навантаженню і транспортуванню аміаку в нічний час доби. Але водночас варто зазначити, що діяльність Нацкорпусу вже приносить свої плоди, зокрема, під час рейдів практично повністю зупинилася незаконна діяльність з контрабанди, а відвантаження відбуваються в малій кількості.

«Національний корпус» стверджує, що під час проведення рейду, один з керівників філії ДП «Укрхімтрансаміак» погрожував активістам. За словами цього керівника, на території його підприємства знаходяться представники СБУ, які зможуть фізично «заспокоїти незгодних». Однак багатогодинне очікування співробітників СБУ ні до чого не призвело.

Націоналісти стверджують, що не дадуть винуватцям звести справу до нуля. Активісти твердо переконані, що надалі зможуть ще ретельніше стежити та боротися з даною проблемою. Зокрема, Нацкорпус вимагає закликати до відповіді представників СБУ і митників, які закривали очі на обкрадання України та не намагалися протидіяти небезпечної для громадян країни справи.

Нагадаємо, що контрабанда аміаку з Російської Федерації імовірно почалася з 2014 року, коли у зв'язку з початком АТО були введені перші санкції проти РФ. Тоді, мито на російський аміак стало вкрай високим. Державне підприємство «Укрхімтрансаміак» підозрюється в активному транспортуванні аміаку по трубі Тольятті-Південне. У підприємства уздовж труби є кілька роздавальних станцій, три з яких знаходяться в Миколаївській області.

Деякі представники команди Петра Порошенка прийшовши до влади, за запевненнями «Національного корпусу», прийняли «корупційну естафету» колишнього «керівництва» країни. Згідно зі свідченнями націоналістів, команда Порошенка робить офіційну закупівлю кількох сотень тонн аміаку, які за документами вивозять з роздавальних станцій десятки тисяч тонн, не сплачуючи мита державі.