Представники «Національного Корпусу» впритул зайнялися злочинними кланами в державному підприємстві «Укрхімтрансаміак», які причетні до численних схем незаконного збагачення. Заведено кримінальну справу, в якій, за попередніми даними, головними фігурантами є представники Адміністрації Президента України. Націоналісти стверджують, що до незаконних оборудок безпосередньо причетні: В. Бобков, В. Шліхта, Д. Бабченко, О. Грановський та І. Кононенко.

Про це стало відомо з соціальної мережі Facebook політичної партії «Національний Корпус», пишуть Українські Новини.

Вибори 21 квітня стали основою для зміни минулої влади. На порядку денному гостро стоїть питання нових призначень і політичних рішень від Володимира Зеленського. Політична партія «Національний Корпус» висловлює крайні сумніви щодо повного повалення «порошенківського режиму». За словами націоналістів, політики епохи Порошенка залишаються на своїх «прибуткових» місцях, і окрім іншого, є серйозні побоювання припускати, що на зміну колишнього режиму повернеться куди більш небезпечний — режим Януковича.

Йдеться про боротьбу за керівництво на ДП «Укрхімтрансаміак», яка відбувається між двома «суперницькими фірмами». З боку Петра Порошенка за керівництво бореться Олександр Грановський, з боку Віктора Януковича — Володимир Бобко. Відзначимо, що Бобко зі своїм директором Ігорем Трегубенком очолювали ДП «Укрхімтрансаміак», проте в політичній боротьбі програли місця Грановському і його команді. Варто зауважити, що на даний момент йдуть суди з відновлення Ігоря Трегубенка на посаді директора.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

За словами активістів Нацкорпуса, у свій час поставивши Ігоря Трегубенка на посаду директора, Володимир Бобко активно, але незаконно користувався благами одного з найбільш ресурсних в країні підприємств — «Укрхімтрансаміак». За словами націоналістів, своїми незаконними діями щодо вимивання грошей з підприємства, вищезгадані особи довели його до збитків на десятки мільйонів доларів.

Відзначимо, що у 2017 році за цією справою було розпочато кримінальне провадження №42017000000002424 за ст. 219 (доведення до банкрутства) і ч. 5 ст. 191 КК (розтрата майна шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах).

У справі також фігурувала ТОВ «Українська морська транспортна компанія», яка надавала фіктивні послуги на суму 10 млн. грн. Засновником компанії був радник Ігоря Трегубенка — Рулава Одд (до зміни прізвища — Шевчук Денис Володимирович), який є братом екс-голови Конституційного суду Станіслава Шевчука.

Зазначимо, що Рулава Одд (Денис Шевчук) очолював проросійський політичний рух «Русь». Представники даного руху були замішані у великому багатомільйонному скандалі. Тоді на території захопленої сепаратистами Горлівки їм вдалося незаконно викачати аміак на суму близько 3 млн. доларів з українського аміакопроводу. Нацкорпус стверджує, що до цього скандалу пряме відношення має партнер Володимира Бобка — Дмитро Бабченко, який надалі очолив Миколаївську філію ДП «Укрхімтрансаміак».

Резонанс, що піднявся, зіграв на руку Адміністрації Президента, в тому числі Олександру Грановському. За запевненнями націоналістів, в результаті зміни влади, державним підприємством «Укрхімтрансаміак» став володіти «новий клан», але за старими злочинними схемами.

На даний момент команда Порошенка робить офіційну закупівлю кількох сотень тон аміаку, які за документами вивозять з роздавальних станцій тисячами тон, не сплачуючи мита державі. Крім цього, результатом цих дій стали систематичні претензії Україні від підприємства-постачальника — «Тольяттіазот». Нестачі на суми в мільйони доларів оплачуються українським підприємством, тобто фактично Україна платить нестачу зі поцуплених на аміаку грошей.

Окремим пунктом політична партія «Національний корпус» приділяє увагу питанням безпеки. Згідно з перевірками, за керівництва Грановського і Бобко-Трегубенко були протерміновані регламентні огляди та ремонти аміакопроводу, що може привести до всеукраїнської техногенної катастрофи та масової загибелі людей.

Нагадаємо, що цього тижня політична партія «Національний Корпус» і громадська організація «Національні Дружини» відвідали всі офіси та роздаткові станції державного підприємства «Укрхімтрансаміак» в Миколаєві, Херсоні, Одесі, Дніпрі. Мета відвідувань полягала в зборі максимальної кількості інформації щодо незаконного збагачення співробітників Адміністрації Президента через контрабанду російського аміаку. Діяльність Нацкорпуса не залишилася непоміченою, під час рейдів практично повністю зупинилася незаконна діяльність по контрабанді, а відвантаження відбуваються в малій кількості. Також, під час рейдів від одного з керівників філії ДП «Укрхімтрансаміак» надходили погрози на адресу активістів.

Деякі представники команди Петра Порошенка, прийшовши до влади, за запевненнями «Національного Корпусу», прийняли «корупційну естафету» колишнього «керівництва» країни. Згідно зі свідченнями націоналістів, команда Порошенка робить офіційну закупівлю кількох сотень тон аміаку, які за документами вивозять з роздавальних станцій десятки тисяч тон, не сплачуючи мита державі.

Націоналісти стверджують, що не дадуть винуватцям звести справу до нуля. Активісти твердо переконані, що надалі зможуть ще ретельніше стежити та боротися з даною проблемою. Зокрема, Нацкорпус вимагає закликати до відповіді представників СБУ і митників, які закривали очі на обкрадання України та не намагалися протидіяти схильну до небезпеки громадян країни.