Управляюча компанія Актівітіс звернулось зі скаргою Янчуку А.В. (голові АРМА) на неправомірні дії Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів щодо порушення процедури відбору управителів нерухомого та рухомого майна резиденції "Межигір'я", про це повідомляє прес-служба Актівітіс.

"Звертаємось до Вас, у зв'язку з тим, що Національним агентством України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів було порушено процедуру відбору управителів арештованими активами, що в подальшому стало наслідком незаконного та необґрунтованого прийняття Тендерним комітетом АРМА рішення про обрання переможцем конкурсу управління арештованими активами у вигляді корпоративних прав ТОВ "Танталіт", нерухомого та рухомого майна, розташованого у с. Нові Підгірці, Вишгородського району, Київської області (резиденція "Межигір'я") ТОВ "Скомпані" - йдеться у повідомленні.

Окрім того, зазначається, що Актівітіс було суттєво обмежено у можливості взяти участь у відборі осіб, які можуть надавати послуги з управління арештованими активами і можливості взяти участь у конкурсному відборі арештованими активами у вигляді корпоративних прав ТОВ "Танталіт", нерухомого та рухомого майна, розташованого у с.Нові Підгірці, Вишгородського району, Київської області (резиденція "Межигір'я").

Завдяки цьому, зі слів журналістів, які були присутні на засіданні Тендерного комітету АРМА, перемогу отримала ТОВ "Скомпані", представники якої не відповіли на запитання щодо способів і реальних можливостей компанії для управління таким об'єктом, а власник компанії є помічником проросійського депутата Євгенія Мураєва, якого пов'язують з сім'єю Януковича.

Також, було порушено процедуру відбору управителів, оскільки ТОВ "Скомпані" не було включено до переліку осіб, які можуть здійснювати управління активами, що є обов'язковим на першій стадії відбору.

Популярні новини зараз
Новий штраф стане несподіванкою: українців попередили, скільки грошей готувати Пенсії не буде – платитимуть "сльози": хто з українців приречений на старість у злиднях На додачу до війни і пандемії: українцям загрожує ще одне велике лихо Віталій Сухович: у найбагатшого лісника знайшли мільйони доларів
Показати ще

Тому, Актівітіс звернулась до голови АРМА аби отримати роз'яснення щодо неправомірних дій Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів.