Президент України Володимир Зеленський підписав указ про помилування 72-річного уродженця Росії В’ячеслава Висоцького.

Відомо, що 72-річний чоловік російського походження знаходиться у “списку на обмін”. Про підписання відповідного указу глави держави, розміщеного на сайті Мін'юсту.

Влітку 2018 року співробітники офісу омбудсмена Людмили Денисової уточнювали так званий “список на обмін”, пропонували ув’язненим написати лист президенту Росії Володимиру Путіну з проханням обміну. Тоді Висоцький написав такий лист.

За інформацією журналістських джерел, рішення про помилування Висоцького прийнято в рамках майбутнього обміну.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами" Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Володимир Зеленський
Володимир Зеленський

Засуджений Деснянським судом Києва до 12 років позбавлення волі за державну зраду уродженець Жовтневого району Курської області РФ займався збором даних з метою передачі представникам іноземної організації. Колишній директор ТОВ "Медиком" відбуває покарання у Черкаської виправної колонії №62.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Відомо, що Висоцький входить в список людей, яких Україна пропонує обміняти на співгромадян у російських тюрмах і катівнях в окупованому Криму.

Тим часом речниця президента Юлія Мендель не підтвердила такої інформації.

"Я не знаю, що це за указ. Ми нічого цього не знаємо. І "Обозреватель", наскільки я знаю, це зняв. Поки це вся інформація, якою ми володіємо. Я не знаю, що це за указ. Ми ніхто не знаємо, що це за указ, на що це посилання, і звідки ця інформація пішла", – написала, за цим повідомленням, Мендель.

Нагадаємо, Зеленський відбере у дружків Порошенка все награбоване: "Покладіть туди, звідки взяли".

Як повідомляв портал Знай.ua, в ГПУ заявили, що можуть силою привести Порошенка на допит.