Представник президента України у Верховній Раді, другий номер виборчого списку "Слуги народу" Руслан Стефанчук вважає, що покаранням для нардепів за прогули повинні бути громадські роботи.

Стефанчук зазначив, що виступає за кримінальну відповідальність за прогули, яка повинна полягати не в штрафах, не в "посадках", а в громадських роботах.

Руслан Стефанчук
Руслан Стефанчук

"Якщо ти не хочеш працювати і 25% свого часу представляти людей, будь ласка, йди на іншу роботу, помити вулиці, подбати про хворих тощо. Є інша ідея, що все-таки це не може бути кримінальна відповідальність, так як високий рівень криміналізації суспільства теж не є добрим. Ми зараз в дискусії. Але те, що відповідальність за прогули буде, – це однозначно", – зазначив він.

Також він сказав, що партія планує запропонувати чіткий механізм відкликання народного депутата".

Популярні новини зараз
Одна квитанція "поважчає" на 150 грн: як в Україні зміняться тарифи на світло, газ та воду Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

"Ця система повинна працювати в Україні. Ви знаєте, що вже було внесен перший законопроект про кнопкодавство. Зараз ми завершуємо інший законопроект про депутатські прогули, про голосування за законопроекти, в якому у депутата є конфлікт інтересів", – сказав він.

Стефанчук пояснив, що оскільки підставою для позбавлення мандата депутата є наявність рішення суду, що набрало законної сили, то він наполягає, що повинна бути кримінальна відповідальність, щоб разом з нею депутат автоматично втрачав і мандат.

Нагадаємо, досьє на українського шоумена, гумориста-політика Володимира Зеленського.

Як повідомляв Знай. ua, Зеленський призначив нового керівника Нацгвардії.

Також Знай. ua писав, що Зеленський жорстко поставив на місце Клімкіна.