Міністерство енергетики та вугільної промисловості України розглянуло офіційний лист Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, та надало доручення ДП "НЕК "Укренерго" проаналізувати можливість перегляду енергетичного балансу для зниження тарифів для промисловості. Про це йде мова в офіційному листі, що є у розпорядженні редакції Обозрєватєля.

Мова йде про аналіз інформації щодо запланованих до введення в експлуатацію у II півріччі 2019 року станцій, що виробляють електроенергію з альтернативних джерел: чи є можливість знизити долю "дорогої" зеленої енергії та, відповідно, знизити тариф Укренерго. "Відповідно до інформації ДП "НЕК "Укренерго" прогнозується перерозподіл обсягів виробництва електроенергії з альтернативних джерел енергії, що потенційно може вплинути на обсяг компенсації виробників електроенергії з альтернативних джерел енергії, який буде враховано у тарифі на послуги з передачі електроенергії ДП "НЕК "Укренерго"", – зазначено в листі.

Нагадаємо, Національна комісія, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), на засіданні в п'ятницю прийняла постанову "Про встановлення тарифу на послуги з передачі електроенергії ДП "НЕК "Укренерго"". Цим документом регулятор знизив тариф держкомпанії на 10% – з 347,43 до 312,14 грн / МВт-год.

Як повідомляли ЗМІ, зниження тарифу Укренерго є єдиним інструментом для зниження тарифів на електроенергію для промислових споживачів. При цьому Асоціація енергетики України направила лист у НКРЕКП з пропозицією про зниження тарифу Укренерго на 38%. Таке зменшення має відбутися за рахунок виключення з прогнозного балансу вироблення електроенергії на об'єктах "зеленої" енергетики, що не введені в експлуатацію.


Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще