Головне управління СБУ почало розслідувати, чи був причетний до підготовки документів, які сприяли окупації Криму, Андрій Портнов.

Ця інформація стала відома з рішення Херсонського міського суду, передає Прямий.

За даними документа, що СБУ почала своє розслідування з перевірки публікації в медіа під назвою як "Проект постанови ВР АРК під час початку окупації готував Портнов".

Слідчий СБУ подав заяву до суду з проханням дати тимчасовий доступ до записів телефонної розмови між радником президента Росії Сергія Глазьєва і, що вірогідніше всього, голови ВР АРК Володимира Константинова. Розмова цей записали 01 березня 2014 і не виключено, що в ньому згадувався Портнов.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

До цього СБУ просило Військову прокуратору дати доступ до записів, адже вони могли б довести або спростувати вину Портнова. Військова прокуратура відмовила: записи з розмовами Глазьєва, оголошеного в розшук, є слідчою таємницею.

З-за цього СБУ звернулося до суду і виграла його. Позов схвалили, тимчасовий доступ до записів діє до 26 серпня і не може бути оскаржен.

Нагадаємо, раніше Портнова завели справу за підозрою в державній зраді.

Також Знай.ua писав, що Портнов повідомив про арешт рахунків Порошенко.

Ще Портал Знай.ua розповідав, що Портнов передав полум'яний "привіт" Порошенку обшуками у Бірюкова.