В числі першочергових законопроектів, які будуть повторно внесені до Верховної Ради, крім законопроекту про зміну підсудності ВАСК, буде внесено проект закону про введення кримінальної відповідальності за незаконне збагачення.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Цей закон, який дозволяє Вищому антикорупційного суду України (ВАКС) розглядати лише справи про топ-корупцію, необхідно прийняти до початку роботи цієї інституції. Так вважає народний депутат від "Слуги народу" Анастасія Красносільська.

"Про законопроект про підсудність антикорупційного суду. Насправді дуже важливо спробувати прийняти цей законопроект до моменту запуску суду - до 5 вересня", - сказала Красносільська кореспонденту агентства "Інтерфакс-Україна" в Трускавці.

Анастасія Красносільська

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Чудові новини!
Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

За її словами, це необхідно, щоб не захаращувати ВАКС справами, не пов'язаними з топ-корупцією.

"Зараз ситуація така, що, за підрахунком судової адміністрації, на Антикорупційний чекає (передачаз інших судів) 3 тис 500 або 3 тис 700 справ. Для 38 суддів (ВАСК) це багато. Більш того, з цих 3,5 тисячі справ тільки 200 справ (близько 5%) стосуються топ-корупції ", зазначила політик.

Вона підкреслила, що з такою великою кількістю справ суддям ВАСК буде дуже важко досягти результатів, "суд фізично не впорається" і його робота буде заблокована.

Красносільська також повідомила, що крім законопроекту про зміну підсудності ВАСК в числі першочергових законопроектів, які будуть повторно внесені до Верховної Ради, - законопроект про введення кримінальної відповідальності за незаконне збагачення.

"Що стосується незаконного збагачення. Законопроект передбачає відновлення кримінальної відповідальності за незаконне збагачення і (введення) нового інструменту - громадянської конфіскації неврахованих активів. Це законопроект, наскільки мені відомо, також планується до швидкого перевнесення", - розповіла майбутній парламентарій.

Вона не виключила появу в законопроекті змін і уточнень після можливих консультацій з міжнародними партнерами.

"Це абсолютно нормальний і здоровий процес", - підкреслила Красносільська.

Нагадаємо, у команді Зеленського вирішили, як боротимуть з російською пропагандою в Україні.

Як повідомляв портал Знай.ua, у Зеленського хочуть ввести кримінальну відповідальність за переговори з Росією не уповноважених на те осіб

Також Знай.ua писав, росіяни масово повстали проти режиму Путіна