Вчергове суд не може приступити до розгляду справи за позовом про захист честі, гідності і ділової репутації Игора Гладковського до ГО «ТОМ 14», журналістів Дениса Бігуса та Лесі Іванової, що слухається у Подільському районному суді міста Києва з причин постійної заміни адвокатів відповідачами.
Зокрема у відповідачів ще до початку розгляду справи по суті заявлено вже 5 адвокатів, жоден з яких не зміг прибути на судове засідання, яке мало відбутися вчора, передає "Главком".
На думку Ігоря Гладковського, якість судового процесу залежить не лише від роботи судової системи, але й від конкретної поведінки учасників процесу та їх представників, яка "часто-густо, на жаль, не тільки не сприяє встановленню істини у справі, а свідомо використовується для неприпустимого маніпулювання судом та створення перешкод опоненту"
"На сьогодні можна констатувати відверте затягування розгляду справи з причин неналежної поведінки адвокатів відповідачів та самих відповідачів у справі за позовом моїм позовом про захист честі, гідності і ділової репутації до Громадської організації «ТОМ 14», журналістів Дениса Бігуса та Лесі Іванової, що слухається у Подільському районному суді міста Києва.
Ви запитуєте, які в мене, людини, яка не має фахової юридичної освіти, є підстави так вважати?! Ну, а як же інакше можна сприймати ситуації із перманентною заміною адвокатів відповідачів у справі та зумовлене цим відкладення слухання справи судом; подання адвокатами відповідачів абсолютно необґрунтованих клопотань про відвід головуючому судді Гребенюку В.В. у справі з мотивів, увага (!!!), незадоволення вказаним суддею клопотань відповідачів (на моє переконання, таких самих необґрунтованих та безглуздих), що за думкою адвокатів свідчить про упередженість судді у розгляді справи; безпідставне ігнорування всіма адвокатами заздалегідь призначеного судового засідання у справі", - зазначається в заяві Ігоря Гладковського.
Він вважає таку поведінку відповідачів в особі адвокатів та їх клієнтів – журналістів абсолютно неприйнятною, не гідною високих звань адвоката та журналіста, а також такою, що однозначно свідчить про зловживання ними своїми процесуальними правами.
"Глибоко переконаний, що така ганебна поведінка не може залишатися поза увагою суду, широкої громадськості, юридичної спільноти та неодмінно має стати предметом дисциплінарного провадження стосовно вказаних адвокатів", - наголосив Ігор Гладковський.
Нагадаємо,04.03.2019 Ігор Гладковський подав в Подільський районний суд м. Києва позов про захист честі, гідності та ділової репутації до журналістів Дениса Бігуса та Лесі Іванової у зв‘язку з неправдивою інформацією, оприлюдненою ними в так званому «журналістському розслідуванні» на каналі Bihus info.
Протягом 5 місяців було проведено вже п‘ять підготовчих засідань, на яких представники журналістів Масі Наєм Мустафа, Воробйов Є.Л., Кінебас О.М., Бурмагін О вдаючись до чисельних маніпулювань ззатягують розгляд справи.
12.06.2019 року, в зв‘язку з черговим відхиленням клопотань представників журналістів, адвокатом Д.Бігуса Мусою Наємом було заявлено клопотання про відвід судді В.Гребенюк. 02.07.2019 року це лопотання було відхилене.
Чергове засідання суду було призначено на 07.08.2019 року, але у зв‘язку з неявкою представників відповідачів у ньому було оголошено перерву до 09.09.2019 року.