Неприпустимо, коли висновки Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) в суспільно важливих справах ґрунтуються на точці зору одного експерта.

Про це заявив президент Асоціації енергетики України Олександр Трохимець, коментуючи прес-конференцію керівництва НАБУ та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, повідомляє "Обозреватель".

"Щонайменше не солідно, коли НАБУ ґрунтує висновки та оголошує підозру на базі думки одного експерта. А якщо брати до уваги, що мова йде про таке суспільно важливе питання, як формула "Роттердам+", це категорично неприпустимо. Тим більш, що ім'я цього експерта є втаємниченим. Виходячи з виступу Ситника, навіть не зрозуміло – думка експерта висловлена письмово чи усно" – заявив Трохимець, коментуючи пресконференцію директора НАБУ Артема Ситника.

Під час пресконференції Ситник заявив: "Кожна із складових формули ("Роттердам+" – Ред.) досліджувалася на предмет її обґрунтованості. І як наслідок вивчення з самого початку, коли почалося обговорення цього тарифу, закінчуючи тим, які були спричинені наслідки. Це не мої слова і не слова навіть прокурора. Це слова експерта, який зробив ці висновки на підставі постанови про призначення експертизи детектива".

Трохимець також звернув увагу на можливий комерційно-замовний характер подібних висновків невідомого експерта. "Пригадую, на початку року академік Валерій Геєць, казав, що проведення подібних експертиз є своєрідним бізнесом. До речі, він тоді розповідав саме про "Роттердам+"" – повідомив президент Асоціації енергетики України.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Астролог побачив у травні "лихо" для України Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Нагадаємо, 8 серпня детективи НАБУ повідомили про підозру у зловживанні службовим становищем шістьом особам, причетним до введення так званої формули "Роттердам+".