Солом'янський районний суд Києва, прийнявши до уваги аргументи захисту про безпідставність підозр, відмовився задовольнити вимогу Національного антикорупційного бюро і залишив на волі одного з співробітників ДТЕК, щодо якого НАБУ веде розслідування. Про це пишуть Українські Новини.

За словами адвоката співробітників ДТЕК Наталії Дригваль, таке рішення свідчить про те, що на поточному етапі суд не вважає підозри обґрунтованими, а надані стороною обвинувачення матеріали - достатніми. "Крім того, співробітник ДТЕК довів свою повну готовність до співпраці з органами досудового слідства для встановлення істини", - зазначила адвокат.

Нагадаємо, минулого тижня Національне антикорупційне бюро повідомило про підозри 6 особам у справі "Роттердам +", включаючи двох співробітників компанії ДТЕК. Одразу після повідомлення про підозру співробітники перервали планову відпустку і повернулися в Україну. А вже на наступний день один із співробітників завчасно, раніше встановленого терміну, відвідав НАБУ для участі в процесуальних діях, дав вичерпні відповіді на запитання представників бюро.

Як повідомлялося, розслідування за формулою Роттердам+ триває більш як 2 роки, протягом яких не було пред'явлено жодних звинувачень. Проте після заяви тоді ще голови передвиборчого штабу "Слуги народу", а нині депутата Олександра Корнієнка про те, що у президента планують перезапуск всіх антикорупційних структур, САП і НАБУ активізувалися за масою розслідувань.