Леонід Кравчук, перший президент України, прокоментував рішення Володимира Зеленського скасувати військовий парад у День незалежності України. Він вважає, що це вірне рішення, поки війна на Донбасі не закінчилась.

Свою думку він розповів в інтерв'ю.

Чудові новини!
Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

"Я вважаю, що це правильно. Тут справа не в тому, що дорого, а в тому, що воно ні до чого. Якщо б у нас, скажімо, завершили війну, встановили на Донбасі світ, ми тоді не без перемоги, тоді ми святкуємо, що наше військо, наші люди добилися", - сказав Кравчук.

Популярні новини зараз
В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки Нові тарифи на воду та каналізацію: за кожен кубометр – 86 гривень Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

Перший президент вважає, що "у нас нема чого святкувати".

"Я перебирав у пам'яті, що ми можемо святкувати. Ми ж не можемо святкувати незалежність 1991 року. Сьогодні у нас 2019 рік. Значить, треба назвати ті успіхи, які у нас є. Можна говорити, як Петро Порошенко – ми створили армію, армія прийшла на парад. Але був такий випадок у нас, коли тут святкували, а там вбивали. Я хочу, щоб люди зрозуміли – все повинно бути відповідно", - додав Кравчук.

У нього запитали, чи варто Україні в принципі припинити проводити військові паради, поки не закінчиться окупація Криму і Донбасу. Кравчук відповів наступним чином: "Треба продумати, як відзначається День незалежності в таких умовах, яким є сьогодні, завтра, післязавтра. А не просто заявити, що, поки ми не вийдемо на якусь вершину, ми відзначати не будемо. Це неправильно".

"Сьогодні повинен бути один принцип – відзначаємо у відповідності з ситуацією", - зазначив Кравчук.

Нагадаємо, раніше Зеленський подарував "сюрприз" маленьким українцям, все в одній заявці: як буде працювати "еМалятко".

Також Знай.uа писав, що Гройсман уперше пішов проти Богдана, українцям показали "дембельський акорд" режиму Порошенко.

Ще Портал Знай.uа повідомляв, що Богдана з дівчиною і охороною зловили посеред ночі в несподіваному місці.