7 вересня в Україні справжнє свято - додому повернулися 24 військовополонених моряка і 11 політв'язнів.

Про своє повернення з Росії розповів колишній бранець Олександр Кольченко. Його незаконно засудили за участь у нібито "терористичній організації". Олександр сидів у Лефортово в одиночній камері, бували дні, коли він не їв кілька днів поспіль.

Олександр Кольченко пробув у неволі на російських територіях близько 5 років. Його і кримського режисера Олега Сенцова заарештували і засудили в Криму за участь в "терористичній організації".

В день обміну Олександру принесли речі і разом з ними довідку про звільнення. По прибуттю до Москви від українця вимагали написати прохання про помилування. Українець категорично відмовився, після чого йому запропонували показати свій підпис. Але отримавши чергову відмову, його залишили в спокої.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Після цього полонених почали розсаджувати в автобус. Пускали по одній людині, і поряд з кожним сидів ФСБ-шник. Але була можливість поговорити між собою.

Вже перебуваючи на борту російського літака, військовополоненим пропонували горілку. Олександр Кольченко відмовився, пояснивши це тим, що ще з часів табору перестав вживати.

Нагадаємо, раніше Сім'я Сенцова терміново покинула Крим: все заради обіймів з героєм, фото

Як повідомляв портал "Знай.uа" Звільнений в'язень Кремля Гриб розповів про життя в СІЗО: "Може немає в живих"

Також Знай.uа" писав, що Зеленський подзвонив Путіну після обміну полоненими, відбулася серйозна розмова: до чого прийшли президенти