Щиро зізнавшись, що не може запропонувати підданим Його Величності Короля "нічого, крім крові, важкої праці, поту та сліз", новопризначений прем'єр-міністр закликав британців бути готовими битися "проти жахливої тиранії" до переможного кінця.

Про це пише Багнет.

Як сказала колишній посол США в Україні Марі Йованович виступаючи з нагоди 5-ї річниці заснування Українського кризового медіа-центру «Усе більш зрозуміло, що можливість для змін в Україні, яка випадає одного разу на покоління і за яку була сплачена така висока ціна п ять років тому на Майдані, ще не призвела до таких реформ у сфері боротьби з корупцією чи утвердженні верховенства права, на які справді очікують і заслуговують українці».

За роки незалежності, ми Українці, сповна заплатили долі: кров ю, потом та важкою працею, виборюючи краще майбутнє для власних дітей. Саме тому цього року у квітні та липні ми голосували не за певну особу чи партію - а за шанс для змін.

Кожен свідомий громадянин прагне бачити Україну процвітаючою державою, країною без корупції. Заплачена нами ціна сповна достатня для того, щоб люди на чиїй відповідальності зруйнована економіка, розграбована держава, гори та сльози простих людей опинилися за гратами.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Однак, орган, який повинен боротися із корупцією у вищих ешелонах влади не виправдав мандату наданої довіри!

З екранів телевізорів, соціальних мереж чи інших засобів інформації ми вкотре дізнавались, що хтось з чиновників виїхав за кордон, почав жити в Лондоні, купив яхту, просто вкрав наші гроші. Разом з тим нам дозовано подавали «правильну» інформацію: Ситник А.С. - здобуде, переможе, здолає, мішають, тиснуть, блокують...ліплячи штучно образ героя антикорупціонера.

Мабуть це така ментальна проблема та риса українців - щиро вірити, возвеличувати та потім гірко розчаровуватись...Ющенко, Юля, геніальний Доктор Пі, лідери Майдану, героїня Савченко та інші.

Сьогодні на заміну їм приходить новий «герой» — Артем Сергійович та його кліка, які перетворили антикорупційну боротьбу на обслуговування та захист колишніх політичних еліт.

Чи має моральне право чиновник, підлеглі якого у час війни дахують розкрадання у армії, та якого судом визнано винним у корупції, очолювати Національне антикорупційне бюро України?

Сарненський суд Рівненської області встановив, що Ситник А.С. систематично відпочивав за чужий рахунок... які послуги при цьому надав керівник правоохоронного органу, мабуть питання риторичне.

За чотири роки інститут довіри громадян та міжнародної спільноти, роками керівництва НАБ України вміло трансформовано у інститут безкарності та інструмент досягнення власних інтересів.

Нажаль, у пошуках справедливості та рівності перед законом, ми створили нову касту недоторканих – керівництво Національного антикорупційного бюро України. Приймаючи нові закони з благою метою, Парламент України фактично зацементував Ситника А.С. на керівній посаді.

Законом України «Про Національне антикорупційне бюро України» встановлено виключний перелік підстав для звільнення Директора бюро - вчинення корупційних дій відсутнє у такому переліку.

У зв’язку з цим, усвідомлюючи наданий шанс для змін в Україні, користуючись наданим суспільним мандатом, Президенту України Володимиру Зеленському слід публічно запропонувати Директору НАБ України Артему Ситнику подати письмову заяву про припинення повноважень за власним бажанням, у зв’язку із вчиненням систематичних дій, які підривають довіру та дискредитують очолюваний ним орган.

Саме цього вимагає електронна петиція, що 11 вересня з’явилась на сайті Президента України.