Ключову роль при цьому відіграватимуть компетенції експортерів і принесена ними додана вартість. Тому, ринок сам все згодом відрегулює, прокоментував питання майбутньої долі спецекспортерів Укроборонпрому директор державної компанії «Спецтехноекспорт» Владислав Бельбас, пише Інтерфакс.

«Можливість продавати зброю та техніку і реально її продавати – це дві великі різниці. В Україні є підприємства , які вже давно мають всі необхідні дозволи на зовнішньоекономічну діяльність, але працюють тільки через спецекспортерів. Оскільки більшість ринків – тієї ж Азії, Африки, які найбільш адаптивні під нашу продукцію – дуже специфічні. Наскоком туди не зайдеш», - зазначив Владислав Бельбас.

За його словами, конкуренція у будь-якій сфері – це двигун прогресу. Питання в тому, щоб це була чесна конкуренція. Роль держави у сфері експорту озброєнь полягатиме лише у тому, щоб забезпечити умови для чесної конкуренції всередині країни і убезпечити імідж країни від «чорних» або «сірих» незаконних угод.

«Що стосується конкретно «Спецтехноекспорту», то на сьогодні всі наші ключові проблемні питання створені всередині України, з іноземними партнерами у нас проблем немає», - додав Бельбас.

ДП ДГЗП "Спецтехноекспорт", входить до складу ДК «Укроборонпром», протягом семи місяців 2019 року уклало нових зовнішньоекономічних контрактів загальною вартістю $337 млн.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Держконцерн "Укроборонпром" планує збільшити доходи від експорту озброєнь уп’ятеро до 2025 року, щоб досягти рівня в $2 млрд на рік.