Міністр закордонних справ Вадим Пристайко заявив, що Україна дало згоду на застосування "формули Штайнмайєра" для врегулювання ситуації на окупованій частині Донбасу.

Так звана "формула Штайнмайєра" офіційно погоджена з українською владою, зокрема, Міністерством закордонних справ. Про це заявив міністр МЗС України Вадим Пристайко на засіданні комітету Верховної ради з питань зовнішньої політики і євроінтеграції.

За словами Пристайка, "формула Штайнмайєра" була погоджена ним як представником України на зустрічі в нормандському форматі 2 вересня в Берліні.

"Радники "нормандської четвірки" домовилися про конкретний текст, в якому написано, що закон про особливий статус набуває чинності в попередньому форматі на момент проведення виборів. Остаточно цей закон вступає в силу, коли ОБСЄ приймає рішення про те, що вибори пройшли відповідно з високими стандартами ОБСЄ ", - заявив Пристайко.

Він також підкреслив, що домовленісті 2 вересня не несли ніяких додаткових елементів.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми
Показати ще