Після позову ІГ "Арей" Печерський районний суд Києва зобов'язав Генеральну прокуратуру України порушити кримінальну провадження за фактом державної зради проти колишнього глави Служби безпеки України Василя Грицака.

Про факт порушення кримінальної справи проінформувала інженерна група "Арей", відповідний допис був опублікований на сторінці групи. Про це повідомляє видання Хвиля.

Грицака звинувачують у розграбуванні та знищенні оборонного підприємства протягом війни.

"За фактом державної зради В. Грицака Генпрокуратура починає кримінальне провадження! Саме таке рішення прийнято судом за нашим позовом до ГПУ.! Грицак повинен бути за гратами! ", - заявили в інженерній групі. ІГ

Популярні новини зараз
"Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Василь Грицак

В "Ареї" пояснюють, що свого часу Василь Грицак проігнорував звернення тодішнього начальника Генерального штабу ЗСУ Віктора Муженка. Муженко вимагав звільнити завод від рейдерів, які перешкоджали виконанню оборонного державного замовлення.

Назвали і можливих співучасників злочину – це екс-президент Петро Порошенко і колишній генпрокурор Луценко.

Василя Грицака вже звинувачували у зловживанні службовим становищем та хабарництві.