У вівторок, 1 жовтня президент України Володимир Зеленський проводить терміновий брифінг. Необхідність у такому публічному виступі з'явилася на тлі повідомлень російських ЗМІ про нібито підписання українською делегацією "формули Штайнмайера".

Брифінг розпочався о 19:00 і проходить у прес-центрі Офісу Президента на вул. Банкова, 1.

Володимир Зеленський роз'яснив, що насправді криється під страшилкою "формула Штанмаєра" і поставив остаточну крапку у цьому питанні, чітко заявивши, що "Ніяких виборів під дулом кулеметів не буде. І не може бути".

Володимир Зеленський також відповів на найболючіше питання, яке хвилює українців і навколо якого останнім часом точаться словесні війни в ЗМІ та соцмережах. Президента не раз звинувачували у тому, що мир на Донбасі він хоче купити шляхом капітуляції.

У своїй промові на брифінгу Зеленський чітко сказав, що думає про особливий статус Донбасу.

"І ще дуже важливий момент - Закон про особливий статус Донбасу. Ви знаєте, що він є і він діє. Діє до 31 грудня 2019 року. Буде новий закон, який розроблятиме парламент у тісній співпраці та публічному обговоренні з суспільством. І в цьому новому законі не буде перейдено жодної червоної лінії. Саме тому не буде ніколи ніякої капітуляції. Ніякої!", - завірив президент.

Популярні новини зараз
Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину Будете робити це перед працівниками ТЦК – сядете на 8 років: українців суворо попередили Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

Що ж стосується виборів на окупованих територіях, то про дату їх проведення зараз рано говорити. Саме такою була відповідь президента на запитання журналістів.

"Дати немає. Хлопці, ви що. Зараз ми говоримо про дату зустрічі в нормандському форматі, зустрічі лідерів нормандської четвірки. Про дату (виборів) ще занадто рано говорити", - сказав Зеленський.