Поправка голови комітету Ради з питань енергетики та ЖКП Андрія Геруса, що відкрила імпорт електроенергії з Росії, впроваджена в інтересах олігарха Коломойського, який зацікавлений в дешевій електроенергії для свої феросплавних заводів. Дії Геруса можуть погіршити відносини Україна та США, а також ускладнити реалізацію програми уряду. Про це в ефірі телеканалу «112» заявив колишній голова Луганської військо-цивільної адміністрації Геннадій Москаль.

«Інакше в нього (Коломойського – ред.) прибуток, маржа дуже маленька, все уходить на оплату електроенергії. Ця тема іде вже дуже давно. Але друге питання, в кого ми купуємо. Ми купуємо в пана Сєчина (голова Ради директорів «Інтер РАО ЄЕС» – ред.), який колись був заступником голови адміністрації президента Путіна. В листопаді 2014 року Сполучені Штати Америки наклали на нього санкції. Ми кричимо: санкції, санкції, санкції, – і людину, на яку наклала Америка санкції, у неї беремо і купуємо електроенергію. У березні цього року Канада на нього наклала санкції за інцидент з українськими моряками в Керченській протоці. Значить, двічі під санкціями. І ми купляємо, наша українська фірма купляє у пана Сєчина, в його фірми, де він є головою Ради директорів» – заявив Г.Москаль, повідомляє портал "Экономические новости"

Геннадій Москаль
Геннадій Москаль

Він вважає неприпустимим відкриття імпорту електроенергії з Росії на користь олігарха Коломойського в тому числі з урахуванням негативної реакції США на співпрацю України з компанією, керівник якої знаходиться під санкціями США.
«Хтось в парламенті їде з глузду і оці бізнес-поправки узаконює. От завтра ця інформація дійде до Сполучених Штатів Америки. І Держдеп спитає: так ви ж просили санкції, ми ввели, так ви у тих, які під нашими санкціями, взяли 20% ринку електроенергії. Це, вибачте, я рахую, що це або некомпетентність, або це абсолютно продумана злочинна схема під одного з українських олігархів» – повідомив колишній голова Луганської військо-цивільної адміністрації Москаль.

На його думку, ініціатива Геруса про імпорт електроенергії з Росії протирічить планам уряду із скорочення безробіття вдвічі, як це передбачено Програмою Кабінету міністрів й сприятиме збільшенню трудової міграції з України.
«Уже можу поздоровити прем’єр-міністра, що він (Герус – ред.) мільйон людей сьогодні працевлаштував. Тільки не в Україні. Їм прийдеться працевлаштуватися в інших країнах. Тому що зменшиться видобуток вугілля на шахтах – це раз. Друге – підніметься ціна вугілля на шахтах. Третє – куди те вугілля збувати? Зменшиться вихід електричної енергії з ТЕС, зменшиться продаж «Енергоатома» українського, який так видає 56% всієї електричної енергії. Явно стільки робочих, і стільки інженерів і фахівців буде непотрібно» – заявив в ефірі телеканалу «112» Генадій Москаль.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Андрій Герус
Андрій Герус

Нагадаємо, 18 вересня голова комітету Ради з енергетики та ЖКП А.Герус пролобіював поправку в закон «Про внесення змін до деяких законів України у сфері використання ядерної енергії», яка дозволила імпорт електроенергії з країн, що не входять до Європейського енергоспівтовариства. За його версією, імпорт мали здійснювати з Білорусі, проте 1 жовтня компанія «Юнайтед Енерджі» почала імпорт електроенергії з РФ. Факт початку імпорту електроенергії з Росії підтвердили в НЕК «Укренерго». Експерти пов’язують компанію «Юнайтед Енерджі» із олігархом Ігорем Коломойським.