Голова енергетичного комітету ВР Андрій Герус тисне на Антимонопольний комітет та НКРЕКП для лобіювання інтересів власників феросплавних заводів. Про це написав народний депутат України, перший заступник комітету з питань енергетики та ЖКП Олексій Кучеренко на своїй сторінці в Facebook

Кучеренко зазначає, що головна сфера інтересів голови парламентського комітету з питань енергетики та ЖКП Андрія Геруса - війна з ДТЕК та лобіювання інтересів власників феросплавних заводів. З цією метою він тисне на Антимонопольний комітет та Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, зазначають enovosty

«Основна сфера інтересів керівництва - війна з ДТЕК та лобіювання інтересів власників феросплавних заводів плюс лобіювання інтересів голови правління Нафтогазу Коболєва з метою «анбандлінга» за своєю схемою. Тиск на НКРЕКП та АМКУ з метою їх паралізаціі та обслуговування вищеозначених «планових» завдань», - написав Кучеренко.

Він також повідомив, що голову Антимонопольного комітету планують викликати на засідання Верховної Ради для заслуховування звіту (відповідний проект постанови Андрій Герус зареєстрував нещодавно у парламенті - №2306), проте в реальності це є елементом тиску на керівництво АМКУ.

«Для «устрашения» готується виклик на килим Голови АМКУ, але претензії виключно в сфері вищеозначених завдань. Про схеми Нафтогазу та Укрнафти там мова точно не йде», - написав Кучеренко.

Нагадаємо, на початку жовтня Антимонопольний комітет України порушив справу проти компанії «ДТЕК Західенерго» за порушення умов економічної конкуренції. В самій компанії ці звинувачення вважають необґрунтованими.
Наприкінці 2018 року АМКУ вже ухвалював рішення, яким визнав, що компанія «ДТЕК» не є монополістом в Україні.