У Київській міській державній адміністрації підтвердили наміри знести самовільне будівництво в ЖК "Дипломат Хол", здійснене відомим прокурором Костянтином Куликом і його сім'єю. Про це повідомив заступник голови КМДА В'ячеслав Непоп, передає ZIK.

Голова комісії Київради з проблемних забудов Олександр Бондаренко також визнав, що 14-й поверх в будівлі за адресою – Київ, вул. Жилянська 59 (ЖК "Дипломат Хол") є незаконним. Вже найближчим часом у КМДА буде вирішено, яким шляхом незаконна надбудова буде знесена або демонтована. Подібні рішення вже демонструвалися керівниками КМДА в знак протесту проти свавілля зі столичною нерухомістю

Нагадаємо, що сьогодні під КМДА відбувся протест представників антикорупційної громадської організації "Міжнародний антикримінальний альянс", які разом з народними депутатами виступають проти корупційних злочинів прокурора Костянтина Кулика. Активісти вимагають у Кличка взяти справу Кулика під особистий контроль. Прокурор Кулик, за інформацією "Бігус інфо", надбудував додатковий поверх без будь-якої дозвільної документації. Нерухомість у найдорожчому житловому комплексі коштувала прокурору більше мільйона доларів. Є виробництва, які підтверджують незаконність цих коштів.

"Ми вимагаємо, перш за все, щоб пан Кличко взяв це під особистий контроль, тому що ми знаємо, що це незаконна надбудова цілого поверху, більше 400 квадратів. І це не просто людини, це скандального одіозного прокурора ГПУ пана Кулика", – зазначив Богдан Воронцов, голова ГО "Міжнародного антикримінального альянсу".

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Суспільство вважає – Кулик не повинен працювати в ГПУ і вже минулого тижня був відправлений запит до генерального прокурора Ряпошапке, з вимогою пояснити, чому Кулик досі на своїй посаді. Тим більше горе-прокурор не пройшов переатестацію і яку вже тиждень перебуває нібито на лікарняному. Цікаво, що в цей час по деяких справах "хворого" Кулика відбуваються процесуальні дії, що саме по собі протизаконно.

"Кулик – це державне особа, яка звинувачували в незаконному збагаченні. Це людина, який повинен забезпечувати правопорядок і дотримуватися букви закону. Але якщо прокурор дозволяє собі робити протиправні дії, будувати цілі даху над квартирою без дозвільної документації і працювати без загальновизнаною переатестації, виникає питання – про який доброчесність і порядність перед суспільством йде мова?" – зазначає народний депутат від фракції "Батьківщина" Володимир Кабаченко.

Кабаченко нагадав про нещодавній зустрічі з генпрокурором Русланом Рябошапкой і обіцянку останнього звільнити Офіс Генерального прокурора від заплямованих працівників начебто Кулика.

Активісти нагадали, що Кулик став першим українським чиновником, якого оголосили підозра в незаконному збагаченні. Втім, це не завадило йому досі займати свою посаду, а все своє майно оформити на цивільну дружину, яка, за його словами, в даний час не має до нього ніякого відношення, крім трьох спільних дітей.